Tips για περισσότερη μπαταρία!

ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Βόλτες, εκδρομές, μπάνια στη θάλασσα και η μπαταρία του κινητού προς το τέλος της μέρας...σε προδίδει! Μοιράσου με το κομιούνιτι συμβουλές για το πώς να κρατήσει παραπάνω η μπαταρία του κινητού στις ολοήμερες εξορμήσεις! Emoji που κλείνει το μάτι

BATERY UGC.jpg

 

8 Σχόλια
Ανώνυμος
Δεν εφαρμόζεται

Πέντε ρυθμίσεις που αυξάνουν τη «ζωή» της μπαταρίας του κινητού σας
Είναι ίσως η συσκευή που χρησιμοποιείτε πιο πολύ από όλες στην καθημερινότητά σας. Γι’αυτό το λόγο και η μπαταρία του κινητού σας πέφτει με πολύ γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα πολλές φορές να σας αφήνει εκτεθειμένους.
Αν είστε από αυτούς που δεν αποχωρίζονται ούτε λεπτό το κινητό τους τότε αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσετε. Αυτές είναι οι 5 ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε για να μην ξεφορτίζεται όλη την ώρα.


  1. Χαμηλώστε τη φωτεινότητα Αν η φωτεινότητα του κινητού σας είναι πολύ δυνατή τότε μην απορείτε που ξεμένετε συνεχώς από μπαταρία. Σε πολλές συσκευές υπάρχει η επιλογή της αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας της οθόνης ανάλογα με το που βρίσκεστε. Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή τότε μπορείτε να χαμηλώνετε τη φωτεινότητα σε σημείο που να μπορείτε να διαβάζετε χωρίς να κουράζεστε.

  2. Απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών Αν το κινητό σας έχει επιλογή αυτόματης ενημέρωσης των εφαρμογών που έχετε σε αυτό τότε καλό θα είναι να την κλείσετε. Η αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών μπορεί να ρίξει την μπαταρία σας και κατά 70%.

  3. Κλείστε τις ειδοποιήσεις και τα δεδομένα Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ανά πάσα ώρα και στιγμή πόσα like έχετε σε φωτογραφία που ανεβάσατε στο Instagram ή στο Twitter ή ποιος έκανε καινούργια ανάρτηση video στο Youtube. Μπορείτε όταν θέλετε να δείτε κάτι να μπαίνετε στην εκάστοτε εφαρμογή και να το βλέπετε. Όλες τις άλλες ώρες καλό είναι να κλείνετε τις ειδοποιήσεις. Πέρα από το ότι θα κάνετε καλό στην μπαταρία του κινητού σας, θα έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο.

  4. Απενεργοποιήστε τη δόνηση Η δόνηση καταναλώνει πολύ περισσότερη μπαταρία από όταν έχετε το κινητό σας δυνατά και φυσικά από όταν το έχετε στο αθόρυβο. Αν είστε από αυτούς που αγαπούν τη δόνηση, σκεφτείτε το ξανά και απενεργοποιήστε την. Έτσι, η μπαταρία του κινητού σας δεν θα πέφτει πολύ γρήγορα.

  5. Φορτίζετε το κινητό σας όσο πρέπει Μην φορτίζετε το κινητό σας μέχρι το 100%. Προτιμάτε να το φορτίζετε μέχρι το 80%. Εάν φορτιστεί πλήρως τουλάχιστον μην το αφήνετε συνδεδεμένο με τον φορτιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι τέτοιο με την πάροδο του χρόνου θα κάνει κακό στην μπαταρία.

 

ΝΤΟΚΤΟΡ

ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑimages (3).jpg

 

ΛΕΚΤΟΡΑΣ

Θα ρωτησω την γιαγια μου την Μερόπη που εχει Άιιφον Εξ και την βγάζει 5 μερες χωρις φόρτιση .. DzyzkK9WwAUXaAw.jpg

 

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

Πάρτε το Nokia 3310 😊

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

Η μπαταρία θέλει να είναι συνέχεια φορτισμένη, αλλά όχι όπως τα παλιά κινητά που περιμέναμε να τελειώσει η μπαταρία και μετά την φορτιζαμε μέχρι 100%. Πρέπει να την φορτίζουμε όταν πέφτει στο 30κατι% μέχρι το 80% . Δεν θέλει πλήρη φόρτιση, χαλάει η μπαταρία γρήγορα. Βοηθάει να έχεις power bank μαζί σου

ΛΕΚΤΟΡΑΣ
Απενεργοποιείστε την ένδειξη μπαταρίας. Κάνει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης κλείνεται wi-fi και gps όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Είναι πολύ ενεργοβόρα.
ΛΕΚΤΟΡΑΣ
Η αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών απενεργοποιείται από το play store στις ρυθμίσεις του. Η ειδοποιήσεις εφαρμογών από το ρυθμίσεις- εφαρμογές και στη συνέχεια από την κάθε εφαρμογή.
ΛΕΚΤΟΡΑΣ
Σχετικά με την μπαταρία θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες εν μέρει. Κάθε μπαταρία έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό κύκλο φορτίσεων. Άρα είναι σημαντικό να ελαχιστοποιούμε τον αριθμό των φορτίσεων που θα κάνουμε. Επιπλέον οι μπαταρίες LI-ION που χρησιμοποιούμε σήμερα δεν έχουν μνήμη όπως της ΝΙ-ΜΗ παλαιότερα. Συνεπώς: Προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση της μπαταρίας από τον αριθμό των φορτίσεων αφήνετε την μπαταρία να πέσει περίπου στο 15-20% γιατί δεν κάνει να αδειάζει τελείως και φορτίζετε την έως το 100%. Επειδή όμως η μπαταρία παθαίνει ζημιά με την θερμότητα καλό είναι να μην αφήνετε το κινητό στο φορτιστή πολύ ώρα μετά την πλήρη φόρτιση. Τέλος σε περίπτωση ανωτέρας βίας, ταξίδι, ανάγκη γρήγορης αναχώρησης κλπ δεν πειράζει να φορτίζετε το κινητό και με μεσάτη μπαταρία αν χρειαστεί λόγω της έλλειψης μνήμης. Να είναι όμως η εξαίρεση και όχι ο κανόνας για το λόγο που αναφέραμε στην πρώτη πρόταση.