Διαγωνισμός #1 - 3ος γρίφος!

ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Στο Κομιούνιτι μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας! Γι'αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα ανέβουν εδώ 3 γρίφοι. Όσοι καταφέρουν να βρουν τη σωστή απάντηση και στους τρεις γρίφους, μπαίνουν σε κλήρωση για 5 GB για 1 μήνα. Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!

 

ΓΡΙΦΟΣ #1
Τρία σφραγισμένα κουτιά. Στο καθένα υπάρχει μια ετικέτα. Το πρώτο γράφει "ΛΕΠΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ", το δεύτερο "ΜΒ" και το τρίτο "ΛΕΠΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΒ". Οι ετικέτες είναι σε λάθος θέση, καμία δεν περιγράφει σωστά τι υπάρχει μέσα σε κάθε κουτί. Πώς είναι δυνατόν, βγάζοντας μόνο ΜΙΑ κάρτα από μόνο ένα κουτί, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο (να ψάξουμε με τα χέρια μας ή να δούμε μέσα), να ßάλουµε σε κάθε κουτί τη σωστή ετικέτα;

ΓΡΙΦΟΣ #2

Δυο πανομοιότυπα κεριά. Κάθε ένα καίγεται ακριβώς σε μια ώρα. Πώς μπορούμε να υπολογίσουμε με πλήρη ακρίβεια το πέρασμα μισής ώρας; 

 

ΓΡΙΦΟΣ #3

Χειμώνας, με πολύ κρύο. Μια οικογένεια, μαμά, μπαμπάς και δυο δίδυμοι γιοι, έχουν πάει για Σαββατοκύριακο στο σπίτι στο χωριό. Στο σπίτι έχει κρύο και θέλουν να ανάψουν μια φωτιά στο τζάκι. Κάνουν μεταξύ τους την εξής συμφωνία: ο μπαμπάς θα κόψει τα ξύλα για τη φωτιά, οι γιοι θα τα κουβαλήσουν και η μαμά θα μαγειρέψει. Πράγματι, ο μπαμπάς κόβει τα ξύλα και μόλις τελειώνει φωνάζει τους γιους του για να κουβαλήσουν τα κούτσουρα. Τα δυο αγόρια, φορτώνονται και ξεκινάνε. Στα μισά του δρόμου, ο ένας αρχίζει να γκρινιάζει και να ισχυρίζεται πως κουβαλάει πολύ περισσότερα από ότι ο αδελφός του. «Γιατί γκρινιάζεις;» του λέει ο άλλος. «Αν εγώ έπαιρνα μόνο ένα από τα κούτσουρα που κουβαλάς εσύ, θα κουβαλούσα τα διπλάσια. Αν εσύ έπαιρνες ένα από τα δικά μου, θα κουβαλούσαμε τα ίδια».

Με πόσα ξύλα ήταν φορτωμένος ο κάθε γιος;

7 Σχόλια
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ
Καλή αρχή😊 λοιπόν εστω οτι ξέρουμε πως στο κουτι Α υπάρχει το Β. Μας μένει να δούμε τι εχουν τα Β Γ και που βρίσκονται τα Α Γ. Σε ολα τα κουτιά δεν υπάρχει αντιστοιχία ετικετας και περιεχομένου. Άρα το κουτί Γ δεν περιέχει το Γ. Πρέπει αναγκαστικά να περιέχει αυτο που εμεινε, δλδ το Α. Έτσι προκύπτει οτι το Β έχει το Γ.😁
ΤΣΙΚΟ
ΚΑΘΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ,ΟΤΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΟΥΜΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΟΣ ΚΟΥΤΙΟΥ,ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΥΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΑΙ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ
Αφού και τα τρία κουτιά έχουν λάθος ετικέτες αντιστοιχιζω την κάρτα που έβγαλα με το σωστό κουτι και αλλάζω τις ετικέτες μεταξυ των άλλων δύο κουτιών.
Ανώνυμος
Δεν εφαρμόζεται

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟΙ,ΟΙ ΓΡΙΦΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ,ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΟΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ,ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ Κ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ.Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

@Ανώνυμος Γεια! Η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί. Emoji που κλείνει το μάτι Ο επόμενος διαγωνισμός μας θα είναι αρκετά πιο απλός! Στέι τιούντ'!

ΛΕΚΤΟΡΑΣ

γριφος Α..... και τα τρία κουτιά έχουν λάθος ετικέτες αρα ανοιγω ενα του βαζω σωστη ετικετα και τα αλλα δυο αλλαζω τις ετικετες μεταξυ τους.

 

γριφος Β.... αναβουμε το ενα κερι και απο τις δυο πλευρες οταν φτασει στη μεση και το αλλο κανονικα. οταν το πρωτο κερι (διπλο αναμμα) σβησει σβηνω και το αλλο κερι.ετσι το υπολοιπο κερι που εμεινε ειναι για μιση ωρα.

 

 

γριφος Γ ..... ο ενας κουβαλαει 7 και ο αλλος 5 (ετσι ισχυουν ολα τα δεδομενα)

ANTMIN

Καλησπέρα! Ο πρώτος διαγωνισμός του Κομιούνιτι τελείωσε... Οι σωστές απαντήσεις στους τρεις γρίφους είναι οι παρακάτω:

 

#1 - Παίρνουμε μια κάρτα από το κουτί με την ετικέτα που ισχυρίζεται πως μέσα υπάρχουν και οι δύο κάρτες, "ΛΕΠΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΒ". Σε περίπτωση που είναι λεπτά ομιλίας, τότε αυτό το κουτί έχει μέσα λεπτά ομιλίας. Επειδή το κουτί µε την ετικέτα "ΜΒ" ξέρουμε ότι δεν περιέχει ΜΒ, τότε έχει μέσα και λεπτά και ΜΒ. Μένει λοιπόν ένα κουτί, με ετικέτα "ΛΕΠΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ", που έχει μέσα ΜΒ. Ακριβώς η ίδια λύση, σε αντιστοιχία, ισχύει εάν η κάρτα που θα βγάλουμε είναι ΜΒ.

 

#2 - Βάζουμε τα δύο κεριά κολλητά το ένα στο άλλο και αντικρυστά, δηλαδή το φυτίλι του ενός είναι στη βάση του άλλου. Τα ανάβουμε και τα δύο ταυτόχρονα. Έτσι αρχίζουν και καίγονται. Μόλις συναντηθούν, έχει περάσει ακριβώς μισή ώρα.

 

#3 - Ο ένας γιος κρατούσε 7 κούτσουρα και ο άλλος 5. Αν αυτός με τα 5 έδινε ένα στον άλλον, τότε θα είχαν 8 και 4, δηλαδή τα διπλάσια. Αν αυτός με τα 7 έδινε ένα στον άλλον, τότε θα είχαν από 6.

 

Stay tuned for more Χαρούμενο emoji