Οι έξυπνες προτάσεις κατά την πληκτρολόγηση σας βοηθούν να περιορίσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας, προτείνοντας πιθανές αντιστοιχίες ενώ πληκτρολογείτε.
Διακοπές τέλος, ώρα για ΦΑΓΗΤΟ. Θέλουμε φωτογραφίες από τοπικές λαχταριστές λιχουδιές & πιάτα που δοκιμάσατε φέτος το καλοκαίρι. Η φωτό που θα κληρωθεί, θα ποσταριστεί από την επίσημη σελίδα της Q στο facebook. Μπουκιά δε θα πάει χαμένη.
@Maria ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ στους ορους του διαγωνισμού 20 λέει ότι ο νικητής κι ο αναπληρωματικός θα προκυψουν μετά από κλήρωση.εσυ μας λες για νικητή με τα περισσότερα λάικς.τελικα τι ισχύει;.
Για τη ζύμη: 1/2 κιλό σταρένιο αλεύρι 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 2 κουτ. του γλυκού ξύδι 1 κουτ. του γλυκού αλάτι 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ χλιαρό νερό, όσο χρειαστεί για τη γέμιση: μισό κιλό κολοκύθα τριμμένη και στυμμένη 1 φλιτζάνι σταφίδες 1 μπολάκι ζάχαρη 1 κουτ. του γλυκού κανέλα 1 μικρό μπολάκι βρασμένο ρύζι νισεστές για το άνοιγμα του φύλλου ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα κανέλλα για το σερβίρισμα
Σ’ ένα μπολ, βάζετε το αλεύρι το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Κάνετε ένα λακκουβάκι στη κορυφή του αλεύρου ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ξύδι και αρχίζετε να ζυμώνετε .Προσθέτετε σιγά το χλιαρό νερό ζυμώνοντας συνέχεια μέχρι να πάρετε μία ζύμη μαλακή. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης και τα αφήνετε να μαριναριστούν.
Όταν έλθει η ώρα να πλάσετε τη ζύμη πασπαλίζετε με νισεστέ μια επιφάνεια παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και ανοίγετε μικρά φύλλα.
Μ ένα κουτάλι τα γεμίζετε με τη γέμιση ,τα διπλώνετε στις δύο άκρες και μετά τα τυλίγετε σε ρολό και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα. Όταν γεμίσει το ταψί, τα λαδώνετε από πάνω με ένα πινέλο.
Ψήνετε στο φούρνο, στους 175-180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συμμετέχοντες ότι εκ παραδρομής στην ανάρτηση του διαγωνισμού αναφέρθηκε ότι ο νικητής θα αναδειχθεί με βάση τα ΛΑΙΚΣ του. Ισχύει ό,τι αναγράφεται στους όρους του διαγωνισμού: ο νικητής θα αναδειχθεί μέσω κλήρωσης. Μας συγχωρείτε για αυτό.
το πολύ γνωστό ψάρι ΓΟΥΝΑ που έχουν στις Κυκλάδες. Ψήνουν το ψάρι στον ήλιο (συνήθως είναι σκουμπρί) και μετά το ψήνουν στη σχάρα και είναι πολυ νοστιμο αν και λιγο βαρυ! το έχω βρει στην Πάρο και στη Νάξο