Άλλαξε τα φώτα του σπιτιού σου σε λάμπες χαμηλής κατανάλωσης

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Σίγουρα, έχεις ακούσει για την σημασία της αντικατάστασης των απλών λαμπτήρων πυρακτώσεως που έχεις στο σπίτι σου με λάμπες χαμηλής κατανάλωσης. Ωστόσο, αρκετές φορές, ακούμε πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε απόλυτα, όπως το γιατί να το κάνουμε αυτό. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιους κύριους λόγους για αυτήν την αντικατάσταση.

 

  • Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς μπορούν να διαρκέσουν από 6.500 έως και 10.000 ώρες σε σχέση με τις απλές λάμπες που διαρκούν περίπου 1.000 ώρες.
  • Καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, παράγοντας το ίδιο φως με τις παραδοσιακές λάμπες, κι αυτό επειδή οι παραδοσιακές λάμπες παράγουν και θερμότητα.
  • Κοστίζουν περισσότερο κατά την αγορά τους αλλά λιγότερο στη χρήση τους. Κι αυτό επειδή έχουμε οικονομία τόσο από τη μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης τους όσο και από τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
  • Οι λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης βοηθούν σημαντικά το περιβάλλον αν ανακυκλώνονται. Αφού περιέχουν μικροποσότητες υδραργύρου και τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα για τη φύση και των άνθρωπο αν βρεθούν σε χωματερές ή ακόμα και στη φύση.

 

Εσύ τι λάμπες χρησιμοποιείς; Γράψε μας ποιες προτιμάς στα comments.

7 Σχόλια
ΝΤΟΚΤΟΡ

Έχω αντικαταστήσει όλες τις λάμπες με οικονομικές. Δεν είναι τόσο τραγικό το κόστος.. Απλά περιμένεις εκπτώσεις  ή αναζητάς προσφορά μέσω ίντερνετ.. Δυστυχώς πολύ δεν το καταλαβαίνουν αυτό.. Πχ οι οικονομικοί στην δουλειά μου που το θεωρούν περιττό έξοδο.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

εγώ πήρα μια έξυπνη λάμπα στο σαλόνι που συνδέει και το wifi και εχω καλυτερο σημα γιατι το μοντεμ ειναι σε αλλο δωμάτιο. και ήταν πιο ακριβή αλλά είναι led και καίει λιγότερο. ευτυχως δεν εχω πολλες λαμπες αλλά προσπαθώ να εξοικονομώ.

Ανώνυμος
Δεν εφαρμόζεται

Έτσι όπως πάμε σε λίγο δεν θα έχουμε καθόλου λάμπες γιατί δεν θα έχουμε ρεύμα...και ο νοών νοήτω...   =(  =(

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Εχχχ να πω την αληθεια το βραδυ καθομαστε μεσα στο σκοταδι με ενα μικρο πορτατιφ 😊😂😂 ημαστε ρομαντικοι τι να κανουμε😜🤪

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ

Χαχαχα 🤣 εγω χωρις ρευμα ειμαι 😝

ΝΤΟΚΤΟΡ

με τις αυξήσεις που θα έρθουν στο ρευμα όχι λάμπες δε θα εχουμε αλλα θα λέμε φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ.

ΛΕΚΤΟΡΑΣ

Oπως λεει και η κορη μου, ειμαστε ρομαντικοι 🙂