Άνοιξαν τα σχολεία, πάρε τη γνώση σου και μετάδωσέ την!

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Τα σχολεία σύντομα ανοίγουν και πολλά παιδιά όλων των τάξεων και των ηλικιών, βγαίνουν από αυτά, κρατώντας την καθιερωμένη σχολική τους λίστα, η οποία στοιχίζει αρκετά ευρώ, τις περισσότερες φορές, για όλα τα νοικοκυριά.

          Αρκετές οικογένειες τα βγάζουν πέρα και καταφέρνουν να αγοράσουν όλα τα αγαθά που υπάρχουν στην συνήθως “πλούσια” λίστα, υπάρχουν όμως άλλες, που δεν μπορούν! Για αυτόν το λόγο, συγκέντρωσε τα περσινά βιβλία, τα τετράδια και γενικότερα τα σχολικά είδη τα δικά σου, του παιδιού σου, είτε κάποιου άλλου συγγενικού σου προσώπου, που ίσως να μην είναι χρήσιμα πια και χάρισε τα σε κάποιο παιδί που τα έχει ανάγκη και δεν έχει τα χρήματα να του τα εξασφαλίσει η οικογένεια του. Τετράδια με κενές σελίδες, σχολικά βοηθήματα παλαιότερων τάξεων, παλιά γραφική ύλη ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλον μαθητή, μην τα πετάς, χάρισε τα και κάνε ένα παιδί χαρούμενο!

          Αν δε γνωρίζεις εσύ προσωπικά κάποιο παιδί που να μην μπορεί να εξασφαλίσει αυτά τα αγαθά, μπορείς να απευθυνθείς στην ενορία της γειτονιάς σου και να τα χαρίσεις εκεί, αλλά και σε άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για παιδιά όπως είναι το Χαμόγελο του Παιδιού, η Άρσις, και η Κιβωτός του Κόσμου. Αυτοί οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί είναι ενδεικτικοί. Μπορείτε να αποστείλετε τα αγαθά σας όπου εσείς θέλετε χαρίζοντας χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα.

          Αν πάλι δεν θέλεις να τα δώσεις, μην ξεχάσεις να πετάξεις τα περσινά σχολικά σύνεργα σε κάποιον κάδο ανακύκλωσης!

          Εσύ τι κάνεις τα σχολικά είδη σου; Γράψε μας στα comment! Και καλή σχολική χρονιά σε όλους!! 

7 Σχόλια
ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Tα βιβλια μου τα ειχα δωσει για ανακυκλωση και τα σχολικα μου ειδη τα εδωσα σε μια οικογενεια 

Βασικα τωρα ηθελα να ξαναπαω στο σχολειο γιατι μου εχουν λειψει τα μαθητικα τα χρονια 😅😜

 

Καλη σχολικη Χρονια να εχουν τα παιδακια μας 😍

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Και σε συλλόγους στην γειτωνιά μας θα πρόσθετα.. Εκκλησίες ή και ο δήμος της πόλης που διαμένουμε .. όπου δεν φτάνει η βοήθεια των γνωστών μεγάλων οργασιμών και είναι εύκολη η πρόσβαση ως εκεί.. Τσάντες , κασετίνες, ξύστρες, ντοσιέ ..

Επίσης μην ξεχνάμε ποτέ για ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!!!!

Τίποτα δεν είναι σκουπίδι

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

@Maria22  υπομονή κοριστι μου σε λίγότερι από μία δεκαετία θα ξαναπάς.. όχι για πολλές ώρες και σίγουρα θα έχεις πολύ διάβασμα Emoji που βγάζει τη γλώσσα

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Καρδιά

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

😂😊😊 ωραιες εποχες ηταν τοτε 

Τωρα παει γερασαμε 😝

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

μια φωτογραφία από εκείνα τα χρόνια images.jpg

κι εννοείται ότι σε οποίον περισσεύει κάτι το χαρίζει σε κάποιον που του λείπει κάτι.

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

αν γερασες εσύ τι να πω και εγω που σου ρίχνω και μια δεκαετία!!!!!! dirtythirty...! Emoji με έκφραση έκπληξης Κοριτσάκι είσαι ακόμη... Καρδιά

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

Πολύ σημαντικό να μην πετάμε τα σχολικά είδη. Υπάρχουν τόσα παιδάκια που τα έχουν ανάγκη!