Εθελοντής του Ιουνίου!

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Ο @ΓιάννηςΦακίτσας  είναι ο εθελοντής του Ιουνίου και μοιράζεται την μοναδική του εμπειρία μαζί μας!

Έχεις και εσυ την δυνατότητα να γίνεις ο επόμενος εθελοντής του μήνα!

 

1.Πότε ήρθες πρώτη φορά σε επαφή με τον εθελοντισμό;

 

Η πρώτη μου επαφή με τον εθελοντισμό ήταν το καλοκαίρι του 2017 όπου είχα συμμετάσχει στην εθελοντική ομάδα του Summer Nostos Festival. Κάπου εκεί ξεκίνησα να μαθαίνω πράγματα για την ethelon και αποφάσισα πως ο εθελοντισμός, επίσημος ή ανεπίσημος, είναι μία στάση ζωής που θέλω να προσθέσω στην καθημερινότητα μου.

 

2.Με τι έχεις ασχοληθεί εθελοντικά;

 

Έχω συμμετάσχει σε αρκετές δράσεις-εκδηλώσεις με διαφορετικό αντικείμενο, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι εκπαιδευτικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Πλέον συνεχίζω να ασχολούμαι με παρόμοιες δράσεις ως ένας από τους Υπεύθυνους των Εθελοντών της ethelon. Επίσης, μέχρι στιγμής έχω υπάρξει μέλος στην οργανωτική ομάδα της ethelon για 2 events, τα Ethelon Days και το Career Fair.4all 2019.

 

3.Πως θεωρείς ότι σε έχει βοηθήσει στη προσωπική σου ανάπτυξη;

 

Ο εθελοντισμός μου έχει προσφέρει απλόχερα πολλές αξίες και αντιλήψεις τις οποίες έχω υιοθετήσει σας άνθρωπος αλλά παράλληλα προσπαθώ να τις περάσω και στους ανθρώπους γύρω μου. Επίσης, μέσα από τον ρόλο που έχω στην ethelon θεωρώ πως έχω αναπτύξει σημαντικά soft skills τα οποία θα με βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην μετέπειτα σταδιοδρομία μου.

 

4.Περίγραψέ μας την αγαπημένη σου δράση με την ethelon.

 

Η αγαπημένη μου δράση με την ethelon θεωρώ πως είναι το φετινό Career Fair.4all, καθώς είναι ένα event που έχει ώς στόχο να φέρει πιο κοντά τον εταιρικό κόσμο με άτομα που πάσχουν από κάποια αναπηρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβαλα στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου event γιατί πιστεύω πως τέτοιες δράσεις είναι απαραίτητες προς την κοινωνία μας.

 

 

5.Τι θα έλεγες σε κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ εθελοντισμό;

 

Βάλε τον εθελοντισμό στην ζωή σου! Είτε αυτό είναι μέσω κοινωνικής προσφοράς είτε είναι σε προσωπικό επίπεδο, οι αξίες που θα αποκτήσεις μέσα από τον εθελοντισμό είναι πάρα πολλές. Δοκίμασε το, έστω κι ας μην έχεις πολύ χρόνο στην καθημερινότητα σου, και θα δεις τον κόσμο διαφορετικά!

    

 

2 Σχόλια
ΝΤΟΚΤΟΡ

εύχομαι να είναι και του Ιουλίου και του Αυγούστου και κάθε μήνα και έτος.

 

Ανώνυμος
Δεν εφαρμόζεται

συγχαρητήρια!!