Εθελόντρια του Μήνα

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Η @MelinaChro  είναι η εθελόντρια του μήνα και μοιράζεται την εμπειρία της μαζι μας...

Μπορείς και εσύ να γίνεις ο επόμενος εθελοντής του μηνα Πολύ χαρούμενο emoji Πολύ χαρούμενο emoji

 

  • Πότε ήρθες πρώτη φορά σε επαφή με τον εθελοντισμό;

Η πρώτη φορά που έδρασα ως εθελόντρια ήταν το Φλεβάρη του 2015, όταν διοργάνωσα ένα χορευτικό event, στο οποίο με τη βοήθεια του κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τα συσσίτια του Δήμου Βύρωνα.

 

  • Με τι έχεις ασχοληθεί εθελοντικά;

Πέρα από τα δύο χορευτικά event υπό τη μορφή κοινωνικών δράσεων που έχω διοργανώσει, στην παρούσα φάση εργάζομαι εθελοντικά ως intern στον τομέα του Operations Management στην ομάδα Αθήνας της ethelon!

 

  • Πως θεωρείς ότι σε έχει βοηθήσει στη προσωπική σου ανάπτυξη;

Μαθαίνω κάθε μέρα και κάτι καινούργιο! Αυτό που με έχει ενθουσιάσει περισσότερο είναι ότι ανακαλύπτω δράσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην πόλη μου για τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα ιδέα. Επιπλέον, εξελίσσομαι ατομικά στο κομμάτι του event management, ενώ παράλληλα στηρίζω ενεργά τη δράση και τη λειτουργία της ομάδας μου. Τέλος, νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω απτά  μέσα από τη δουλειά μου άλλες ΜΚΟ που δρουν στην Ελλάδα και τελούν πολύ σημαντικό έργο, κάτι το οποίο μου δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση και με κάνει να νιώθω πραγματικά χρήσιμη. Σε μία δύσκολη περίοδο τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά, θεωρώ ότι ο εθελοντισμός δίνει αισιοδοξία και ελπίδα μέσα από την προσφορά και την αλληλεγγύη.

 

  • Περίγραψέ μας την αγαπημένη σου δράση με την ethelon.

Η αγαπημένη μου δράση με την ethelon θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στα πλαίσια του Kyma Project!

 

  • Τι θα έλεγες σε κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ εθελοντισμό;

Βρες αύριο κιόλας μια ΜΚΟ που να δρα στην πόλη σου και δες πόσα πράγματα θα χαρίσεις και θα πάρεις από μία εθελοντική δράση.

50930209_2086585568065799_3914530895490449408_o.jpg

3 Σχόλια
ΕΘΕΛΟΝ

Well done Melina!

ΕΘΕΛΟΝ
Μελίνα γιου ροκ
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

Μπράβο Μελίνα..!