Εύκολες και καλές πράξεις των Χριστουγέννων

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

            Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το γιορτινό κλίμα έχει εισχωρήσει λίγο πολύ σε όλα τα σπίτια, μαζί και η διάθεση για δώρα και στιγμές με αγαπημένα άτομα. Πέρα από αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που νιώθουν την ανάγκη να κάνουν καλές πράξεις. Αν όλοι τη χρονιά ήσασταν απασχολημένοι, μην αγχώνεστε! Προλαβαίνετε να κάνετε το καλό ακόμα και τις τελευταίες μέρες του έτους.

 

  • Δώρα
  1. Τα δώρα είναι σύμβολο των γιορτινών ημερών και σίγουρα λίγο πολύ θα έχετε πάρει κάποια για τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή θα πάρετε. Ωστόσο, τι λέτε να αφιερώσετε λίγα χρήματα για να πάρετε ή να φτιάξετε κάτι για τα άτομα που σαν κάνουν να χαμογελάτε; Η κυρία που σας φτιάχνει τον καφέ σας από το μαγαζί που ψωνίζετε καθημερινά; Ο κύριος στο περίπτερο που αγοράζετε εφημερίδα, το παιδί που φέρνει την παραγγελία με το φαγητό σας στη δουλειά. Άτομα που χωρίς αυτά δε θα απολαμβάναμε κάποια πράγματα που τα θεωρούμε αυτονόητα. Τι λες λοιπόν να τους δώσεις κάτι; Ένα γούρι; Κάτι συμβολικό; Για τις μέρες που σε εξυπηρέτησαν με ένα χαμόγελο.
  2. Καλό θα ήταν φέτος να αγοράσεις τα δώρα σου από πάγκους και χώρους όπου φιλοξενούν προϊόντα που τα χρήματα σου θα δοθούν σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Τέτοιοι πάγκοι υπάρχουν παντού τις γιορτινές μέρες που διανύουμε.

 

  • Εθελοντισμός

            Ο εθελοντισμός συνιστά καλή πράξη όλες τις μέρες του χρόνου. Για αυτό τι θα έλεγες να αφιερώσεις λίγες μέρες ώστε να γίνεις εθελοντής σε κάποια οργάνωση σχετική με κάτι που αγαπάς; Για παράδειγμα, αν αγαπάς τα ζώα, τι θα έλεγες να γίνεις εθελοντής στη φιλοζωική της γειτονιάς σου; Και είμαστε σίγουροι, ότι θα σου αρέσει τόσο, που θα συνεχίσεις και από το νέο έτος.

 

  • Τρόφιμα/ Ρούχα

            Δυστυχώς, τις ημέρες αυτές, μας πιάνει μια υπερκατανάλωση και αγοράζουμε πράγματα που είτε δεν χρειαζόμαστε, είτε μας περισσεύουν. Αν οδηγηθούμε σε αυτό, καλό θα ήταν να μην πετάξουμε τίποτα. Αντιθέτως. Μπορούμε να δώσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, στην εκκλησία, σε ιδρύματα, ή να επικοινωνήσουμε με φορείς που δίνουν το περισσευούμενο φαγητό μας σε άτομα που το χρειάζονται.

           

  • Η καλή πράξη δεν σημαίνει και καλός άνθρωπος

            Με το να κάνεις καλές πράξεις δε γίνεσαι και αυτομάτως καλός άνθρωπος. Ή για να το πούμε πιο απλά αν μέσα μας φέρουμε άσχημα αισθήματα, τότε, όσες καλές πράξεις κι αν κάνουμε δεν μας ωφελούν ψυχικά. Τα Χριστούγεννα είναι πάντα καιρός να ζητήσουμε συγγνώμη και να πούμε ευχαριστώ, να αφήσουμε πίσω κόντρες, τσακωμούς και κακίες και να οδηγηθούμε πιο ήρεμοι στο νέο έτος που έρχεται. Κι αυτή είναι η καλύτερη πράξη που μπορούμε να κάνουμε!

 

Εσύ τι καλές πράξεις κάνεις τις ημέρες των γιορτών; Γράψε μας στα σχόλια τις προτάσεις σου!!

3 Σχόλια
ΝΤΟΚΤΟΡ

Δωράκια φτιαγμενα απο παιδιά μας στους ηλικιομενους της γειτονιάς και ποπ κορν. 

Καλες γιορτές 

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Kαλες γιορτες 🎄🎄

ΝΤΟΚΤΟΡ

υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους θέλουν.

μια κληση ή ένα sms αρκεί.

χαμόγελο του παιδιού.

κιβωτός. 

γιατροί χωρίς σύνορα.

και πολλα αλλα.