Μείωσε την εβδομαδιαία κατανάλωση κρέατος

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το φαγητό δεν είναι από τις προτεραιότητες μας, κι αυτό λόγω της αφόρητης ζέστης που κατακλύζει τον τόπο. Έτσι, επιλέγουμε τροφές που δε μας φουσκώνουν, δε μας βαραίνουν και μας δροσίζουν. Βάσει αυτών των κριτηρίων καταλαβαίνουμε πως τα φαγητά που περιέχουν κρέας, δεν είναι στην κορυφή της λίστας μας και καλό θα είναι να κάνουμε αποχή από αυτό. Αντιθέτως, τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής, που πραγματικά είναι πολλά και σε μεγάλη ποικιλία όλο το καλοκαίρι είναι η top of the top επιλογή μας. Καρπούζια, σύκα, πεπόνια, αλλά και αγγούρια, καρότα και κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους για πεντανόστιμες και χορταστικές συνταγές για μικρούς και μεγάλους.

 

Έτσι, ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτήν την αποχή από το κρέας και τους επόμενους μήνες έστω και σε μικρό βαθμό, αφού υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα από αυτήν, πέρα της απαλλαγής από το πρήξιμο και της κακοδιαθεσίας, με την κατανάλωση λίγων φορών μέσα στην εβδομάδα. Με τη μείωση της εβδομαδιαίας κατανάλωσης κρέατος έχουμε:

 

  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Μείωση της πιθανότητας εμφάνισης διαβήτη.
  • Βελτίωση της καρδιακής χώρας.
  • Λαμπερότερη επιδερμίδα
  • Καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

 Εσύ μπορείς να αντισταθείς στο κρέας; Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό που δεν το περιέχει;

6 Σχόλια
ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Ωραίο άρθρο..  Θα τολμουσα να πω οτι θα μπορουσε οποιος πιστευει λιγο να συνδιασει με παταδοσεις μας και θρησκεια μας.. Για παραδειγμα η νηστεια της Τετάρτης και Παρασκευής θα μποροτσε να ειναι μια καλη αφορμη αποτοξίνωσης.. 

ΟΜΟΤΙΜΟΣ

Δεν ξέρω βέβαια  σαν γνήσιοι Ελληναράδες που είμαστε πόσο τοις εκατό του πληθυσμού δεν τρώει συχνά κρέας... Θεωρώ πάντως (δυστυχώς) ότι θα είναι πολύ μικρό αυτό το ποσοστό..  Το δικό μου  αγαπημένο φαγητό πάντως είναι τα γεμιστά αλλά χωρίς κιμά, μόνο με ρυζάκι !!!!  <3  <3

ΛΕΚΤΟΡΑΣ Sol
ΛΕΚΤΟΡΑΣ

εγώ κάνω προσπάθειες να κόψω το κρέας (κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχαρι κτλ) - ψάρι τρώω και αυγά. πάντως νιωθω καλυτερα. και αγαπω πολυ σπανακορυζο φασολακια χορτα κτλ

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Δεν πολυ τρωω το κρεας!!!

 

Αλλα το ψαρακι το τσακιζω 😂😁

 

Πολυ ωραιο αρθρο ☺

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

Mou aresei polu to kreas 😓

ΛΕΚΤΟΡΑΣ

Τουρλου τουρλου 😋😋κύρια-φωτογραφία-συνταγής-tourlou-stin-katsarola.jpg