Προστάτευσε το δάσος!!

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Το πέρας του καλοκαιριού, δεν σηματοδοτεί και το τέλος της εμφάνισης πυρκαγιάς στα δάση, καθώς ακόμα ο φόβος γι' αυτήν είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Γι' αυτό, θα πρέπει να εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα κατά την επίσκεψη μας σε αυτά. Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου με το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο να απαγορεύεται μέχρι τότε είτε για προσωπική μας χρήση (π.χ. Ψήσιμο στη φωτιά, ζεστασιά), είτε για καύση ξερών χόρτων και κλαδιών.

            Εκτός από το άναμμα της φωτιάς δεν πρέπει να ξεχνάμε να αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες, κατά τη διάρκεια των οποίων γίνεται χρήση εργαλείων που  εκτοξεύουν σπινθήρες. Επίσης, απαγορεύεται το άναμμα υπαίθριων ψησταριών (barbeque) εντός των δασών, αλλά και σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απαγορεύεται να πετάμε αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου, και όταν βρισκόμαστε στο δάσος, καθώς και να αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας, διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξής τους. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε και με τα γυάλινα μπουκάλια, διότι ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα, μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας. Επιπλέον, καλό θα είναι να καθαρίζουμε και να φροντίζουμε τη δασική περιοχή όχι μόνο από απορρίμματα τα δικά μας αλλά και των άλλων, αν τύχει και συναντήσουμε κάποιο στο δρόμο μας.

            Η πρόληψη είναι το παν γι'αυτό κι εμείς θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τη γενική γραμματεία προστασίας του πολίτη.

            Σε περίπτωση πυρκαγιάς τηλεφωνούμε αμέσως στο “199”. Περιγράφουμε ακριβώς πού βρισκόμαστε, το είδος της βλάστησης που καίγεται και την κατεύθυνση που έχει πάρει η πυρκαγιά.

3 Σχόλια
ΝΤΟΚΤΟΡ

σωστά.πολύ σωστά.πρεπει όλοι μαζί κι ο καθένας με τον τρόπο του να προστατεψουμε το δασος κι όχι μονο

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Υπέροχο άρθρο.. Επειδή στα δάση μας δεν έχει σχεδόν ποτέ σήμα.. θα πρόσθετα.. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112!!

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Ωραιο αρθρο!!!

Σωστα!!!!

Πρεπει ο καθενας μας να προστατευει τα δαση μας, ειναι πανεμορφα🙂 μας παρεχουν οξυγονο 🙂 

Τελοσπαντων 😔😔 ορισμενοι δεν εκτιμανε τα δαση τη φυση την καταστρεφουν..!!