Τα ethelon Days έρχονται

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Τα ethelon days είναι εδώ για δεύτερη χρονιά. Στις 5,6,7 Δεκεμβρίου η ethelon σε περιμένει να γιορτάσεις μαζί της την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με ένα τρίημερο γεμάτο εθελοντικές δράσεις, φανταστικές ομιλίες, ιδιαίτερα worshops και εντυπωσιακές εκπλήξεις.

 

            Το φετινό σύνθημα είναι “Butterfly effect”, δηλαδή το Φαινόμενο της Πεταλούδας. Τι λέει όμως το φαινόμενο αυτό και πώς μπορεί να συσχετιστεί με τον εθελοντισμό; Το φαινόμενο της πεταλούδας είναι μια ποιητική μεταφορά, της θεωρίας του χάους. Υπάρχουν πολλές μεταφορές για το φαινόμενο αυτό, με την πιο γνωστή να λέει πως “αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα”. Ωστόσο, όλες οι παραλλαγές εκφράζουν την ίδια ιδέα ακριβώς, ότι δηλαδή μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων οδηγεί, μετά από την πάροδο κάποιου χρόνου, σε μια εξέλιξη της ιστορίας του συστήματος διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή. Πατέρας του φαινομένου είναι ο Έντουαρντ Λόρεντζ , ο οποίος μιλώντας για την πεταλούδα είπε πως “Η πεταλούδα ναι μεν δεν μπορεί να δημιουργήσει έναν τυφώνα. Μπορεί όμως να κρίνει την πορεία του και να επηρεάσει το αποτέλεσμα του.” Έτσι, ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει και ένας εθελοντής. Κάνοντας μικρές πράξεις, βοηθώντας το περιβάλλον ή τον συνάνθρωπο του, μπορεί να γίνει αυτός η αλλαγή, που ζητά να δει, ή και να θέσει τις βάσεις για την ευρύτερη αλλαγή της κοινωνίας και του κοινωνικού γίγνεσθαι.

 

            Η ethelon σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις εσύ αυτή η πεταλούδα που μέσω του εθελοντισμού θα αλλάξει το μέλλον της κοινωνίας, αφού και μια μικρή σου συνεισφορά αρκεί για να επιτευχθεί μια μεγάλη αλλαγή.

            Εσύ τι γνωρίζεις για το φαινόμενο της πεταλούδας; Μην περιμένεις άλλο! Κλείσε το εισιτήριο σου τώρα στο www.ethelondays.gr

 

5 Σχόλια
ΝΤΟΚΤΟΡ

Kαλή επιτυχία.

Εύχομαι του χρόνου ο Δήμος Αθηναίων να σας παραχωρήσει κάποιο μέρος από Τεχνόπολη και να έχει και παιδικές δραστηριότητες. (ie ανακύκλωση..)
Πολλοί είμαστε οι εθελοντές στην καρδιά που αφιερώνουμε τον Ελεύθερο χρόνο στα παιδιά μας και δεν θα μπορούμε να παρασταθούμε στην ωραία σας εκδήλωση

 

 

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Καλη επιτυχια 🌷🌷🌷

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

Μπράβο παιδιά..! περιμένουμε υλικό από τις δράσεις

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ

Σημαντική πρωτοβουλία! Μπράβο που γίνεται θεσμός

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

μπράβο πολλά μπράβο. μακάρι να πάμε όσοι τα καταφέρουμε.