Τι γνωρίζεις για την εναλλακτική ανακύκλωση;

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

                Τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και μεγαλύτερη συζήτηση για την ανάγκη ανακύκλωσης όλων των προϊόντων, συσκευών και γενικότερα οτιδήποτε χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες λόγω των περιβαντολλογικών προβλημάτων που συνεχώς διογκώνονται και της διαρκούς ευαισθητοποίησης του κοινού για το περιβάλλον, έκανε την εμφάνιση της η εναλλακτική ανακύκλωση.


Τι εννοούμε όμως με τον όρο εναλλακτική ανακύκλωση;


                Με τον όρο εναλλακτική ανακύκλωση, ή γνωστή κι ως δημιουργική ανακύκλωση, αναφερόμαστε στους τρόπους, που συσκευές, μηχανήματα, ρούχα ή οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε, -το οποίο πια δεν μας ταιριάζει στην υπάρχουσα μορφή του-, μπορεί να μετατραπεί σε κάτι άλλο. Και το σημαντικότερο; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Το μόνο που χρειάζεται είναι άπειρη φαντασία και φυσικά χρόνο, ώστε να μετατραπεί το κάθε τι σε κάτι καινούριο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της εναλλακτικής/ δημιουργικής ανακύκλωσης είναι η μεταποίηση των ρούχων και των υφασμάτων, η οποία είναι μια εύκολη και διασκεδαστική διεργασία, που μπορεί να γίνει στο σπίτι με λίγα υλικά. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν υφάσματα που δεν τα χρειάζονται, μπορούν να μετατραπούν σε μαξιλάρια για τον καναπέ, εύκολα και γρήγορα. Ή τα παντελόνια, που πια δε μας αρέσουν, σε μια όμορφη φούστα ή σορτσάκι. Ακόμα καλύτερη είναι η δημιουργία ενός νέου εξ ολοκλήρου ρούχου με υφάσματα που υπάρχουν στο σπίτι. Μια ακόμη ιδέα, είναι η μετατροπή των άδειων και ίσως σκονισμένων γυάλινων μικρών βάζων που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, σε ανθοδοχεία και των γυάλινων μπουκαλιών από οποιοδήποτε υγρό σε φωτιστικά, τοποθετώντας μέσα σε αυτά λαμπάκια ή και ολόκληρες λάμπες, που όλοι θα ζηλέψουν. Όλα αυτά με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Επιπλέον, και παλιά έπιπλα με βάψιμο και
επανατοποθέτηση και επαναχρησιμοποίηση μπορούν να αλλάξουν όλο το χώρο και να διαμορφώσουν ένα νέο περιβάλλον.
                Έτσι, αν αρχίσετε να βλέπετε πιο δημιουργικά το κάθε τι, καθώς και το κατά πόσο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί θα αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο για εσάς και τους οικείους σας κι όχι μόνο. Όλα μπορούν να ομορφύνουν και να αλλάξουν αρκεί να υπάρχει θέληση, όρεξη και υλικά. Εσείς δημιουργείτε νέα πράγματα από ήδη υπάρχοντα; Τι ήταν το τελευταίο πράγμα που δημιουργήσατε; Γράψτε μας στα σχόλια!!

1 Σχόλιο
ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Βαζάκι από λάμπα σουπλά από πλέγμα αποθηκευτικό κουτί παιχνιδιών από κούτα ντυμένη με ταινία περιτυλίγματος..