Τι είναι η καθαρή διατροφή;

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

        Με τον όρο καθαρή διατροφή, clean eating, αναφερόμαστε στη  διατροφή, η οποία ήρθε τώρα στο προσκήνιο στη χώρα μας, αφού τον τελευταίο καιρό έχουν ανοίξει πολλά μαγαζιά που αφορούν τον τύπο αυτόν της διατροφής, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

        Ωστόσο, ο τύπος διατροφής αυτός είναι ιδιαίτερα παλιός και υποστηρίζει την μη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, πρόσθετων συντηρητικών, τεχνητών συστατικών, πρόσθετης ζάχαρης/ αλατιού και γενικότερα οτιδήποτε πρόσθετου πέρα του φυσικού. Έτσι, η διατροφή αυτή υποστηρίζει: την κατανάλωση πολύ νερού, τροφών ολικής άλεσης, φρούτων, λαχανικών, αυγών, κρέατος και γαλακτοκομικών από ζώα ελεύθερης βοσκής ή τοπικά, ώστε να γνωρίζουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες έζησαν και να είμαστε σίγουροι ότι δεν ήρθαν αντιμέτωπα με ορμόνες και αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Με λίγα λόγια πρέπει να καταναλώνουμε οτιδήποτε υπάρχει στη φύση και που δεν έχει υποστεί ανθρώπινη επεξεργασία.

        Πέρα από αυτά τα στοιχεία, η καθαρή διατροφή προτείνει κι άλλα. Η διατροφή αυτή προάγει την αγορά από τοπικές και υπαίθριες αγορές και την αγορά μόνο τοπικών και βιολογικών προϊόντων που δεν έχουν υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία. Η βάση της είναι η πρωτεΐνη γι’αυτό προτείνει όλες τις τροφές που την περιέχουν, όπως τα πουλερικά, τα αυγά και τα φασόλια. Σχετικά με τον καφέ, μας αφήνει να πίνουμε, αν και προτιμά το φυσικό πράσινο τσάι, χωρίς, ωστόσο, προσθήκη ζάχαρης και επεξεργασίας. Όπως ακριβώς είναι. Επιπλέον, προτείνει τη μη κατανάλωση των διαιτητικών τροφών που έχουμε στο μυαλό μας. Για παράδειγμα, το γιαούρτι με τα χαμηλά λιπαρά περιέχει 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, άρα καλύτερο είναι το γιαούρτι με όλα τα φυσικά λιπαρά.

        Η διατροφή αυτή από κάποιους θεωρείται ιδανική από άλλους υπερβολική. Όπως κι αν μας φαίνεται, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένας τρόπος να μειώσουμε το βάρος μας και χρειάζεται την προσοχή μας.

        Εσάς πώς σας φαίνεται η διατροφή αυτή; Γράψτε μας στα σχόλια αν θα την δοκιμάζατε ή αν την έχετε δοκιμάσει και γιατί;

5 Σχόλια
ΝΤΟΚΤΟΡ

Σαφώς τα προιόντα αυτά είναι πιο καλά και υγιεινά..
Όπως πιστεύω και πολλοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν το όνομα τους..
Ναι τα προτιμώ για παιδί μου
Πριν γίνω μητέρα στο πλαίσιο της επιβίωσης μου και γρήγορου ρυθμού ζωής όλα αυτά δεν με άγγιζαν..

Πάντως γενικά τα άρθρα σας (ασχέτως αν διαφωνούμε ή συμφωνούμε) ανοίγουν την όρεξη για σκέψη..

 

 

Ανώνυμος
Δεν εφαρμόζεται
Η υγιεινή διατροφή θεωρώ ότι πρέπει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζωή μας !!!! Οπότε φυσικά και την έχω δοκιμάσει, και θα πρέπει να την δοκιμάζουμε όλοι !!!! <3 <3
ΝΤΟΚΤΟΡ

μόνο αν μπορεί καποιος να καλλιεργησει (τι λέω ο ανθρωπος) δικά του προϊόντα έχει μια πιθανότητα να φάει κάτι υγειινο.

δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ούτε στις λαϊκές αγορές.

τη μια μέρα τα ραντιζουν την άλλη μέρα τα έχουν στο πάγκο.

 

ΛΕΚΤΟΡΑΣ

αξίζει αυτος ο τρόπος διατροφής όταν όμως κάποιος/α όλη μέρα τρέχει σε δουλιες και υποχρεώσεις εξετίας του συγχρονου τρόπου ζωής! Αυτή την διατροφή δεν μπορεί να την υποστηριξει 

Γνώμη μου ! 

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Η δουλειά μου λόγω ωραρίου  οπως και πολλών αλλων φαντάζομαι  και να θέλουμε να κάνουμε διατροφή δεν γίνεται , δυστυχώς η ζωή, μας εχει βάλει σε τρυπάκι μαγικό .