Το ήξερες ότι μπορείς κι εσύ να υιοθετήσεις μια μέλισσα; Δες εδώ πώς!

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Οι μέλισσες μπορεί να μην έχουν χαρακτηριστεί ακόμα -επισήμως τουλάχιστον-, είδος υπό εξαφάνιση, ωστόσο ο φόβος για αυτήν, είναι πολύ έντονος στους επιστήμονες. Αφού, τα φυτοφάρμακα και οι μυρωδιές λουλουδιών από είδη που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως τα απορρυπαντικά, μπερδεύουν και σκοτώνουν όλο και περισσότερες μέλισσες. Όλο αυτό έχει ως συνέπεια να απειλείται το 30%  του παγκόσμιου πληθυσμού τους.

        Πρέπει να καταλάβουμε πως η μέλισσα είναι πηγή ζωής για όλους μας και πως χωρίς αυτήν δε μπορούμε να ζήσουμε σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον. Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, όμως, για να τις σώσουμε; Η απάντηση είναι απλή, αλλά σίγουρα όχι εύκολη, αφού προϋποθέτει αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας και στη ζωή μας. Πέρα από τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης για ένα βιώσιμο μέλλον, μπορούμε να υιοθετήσουμε και μια μέλισσα!

        Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Δημιουργώντας μόνος σου ένα σπίτι για τις μέλισσες της πόλης σου! Φτιάξε ένα κατάλυμα το οποίο μπορεί να βρίσκεται στην ταράτσα, στο μπαλκόνι, στον κήπο ή στην αυλή του σπιτιού, του σχολείου ή του χώρου εργασίας σου. Μέσα σε αυτό θα παρέχεται τροφή (λουλούδια πλούσια σε νέκταρ και γύρη), όπου οι μέλισσες θα τρέφονται με ασφάλεια για να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους!  Μέσω της κατασκευής αυτής, μπορείς να υιοθετήσεις μια μέλισσα ή και παραπάνω στον προσωπικό σου χώρο και ταυτόχρονα θα έρθεις πιο κοντά με τη φύση, δημιουργώντας ένα αστικό περιβάλλον ιδανικό και βιώσιμο για όλους τους οργανισμούς. Η πρωτοβουλία και η ιδέα για την υιοθεσία της μέλισσας ανήκει στο “Bee Camp”, ωστόσο όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε.

7 Σχόλια
ΝΤΟΚΤΟΡ

βζζζζ βζζζζ βζζζζ

ωραιες προτάσεις-ιδέες μας δίνεις OlinaK.

βζζζζ το χαρούμενο βουητό της μέλισσας όταν βρίσκει τροφή.images (12).jpg

 

ΝΤΟΚΤΟΡ

Όχι εγω παιδιά. Έχω αλλεργία στις μέλισσες!!! (εκτός των πολλών άλλων...) Το καλοκαίρι πάω παραλία με αμμωνίες.  Και για αυτό θεωρώ επιπόλαιη κίνηση το σχολείο

Η σελίδα είναι βαριά ελπίζω να βοηθάει για κατασκευή αυτού του σπιτιού.  Γιατί τα 280 για το σπίτι είναι πολλά..

 

 

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

μια χαρά είναι οι μελισούλες. όσο δεν τις πειράζουμε, δε μας πειράζουν κ αυτες

ΛΕΚΤΟΡΑΣ

Την Μαγια την Μελισσουλα🤣

Τσιμπανε καλε θα με πελεκησουν 😅😅

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Τσιμπανε😁😁😁 δεν γινεται αυτο🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ

mail.jpeg

Παρακαλώ θερμά, να αλλάξετε την φωτογραφία με το δάκτυλο και τη σφήκα.

Εκτός και αν είναι διαφημιστικό τέχνασμα, και έχετε ιδιαίτερο λόγο να αναφέρεστε σε μέλισσες και να δείχνετε σφήκες.

Η ενασχόληση με τις μέλισσες είναι για κάποιους στάση ζωής και τέτοια λάθη, μόνο δυσφορία και μειδιάματα για την ενδεχόμενη άγνοια του συντάκτη της προωθητικής ενέργειας μπορούν να προκαλέσουν, σε κάτι "τύπους" σαν εμάς, που ζούμε τις μέλισσες από κοντά.

Δεν έχω αρκετό χρόνο και χώρο, για να αναφερθώ στις τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο εντόμων. Μη γίνω κουραστικός. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται ας το ψάξει.

Αξίζει τον κόπο.

Ευχαριστώ και να είσαστε πιό προσεκτικοί.

Γιάννης.

ΜΟΝΤΕΡΕΙΤΟΡ

@kalopodas  σε ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση, σίγουρα δεν έγινε εσκεμμένα.

 

Εκτιμάμε κάθε σχόλιο που συμβάλλει στο Κομιούνιτι και ελπίζουμε να συνεχίσεις να συνεισφέρεις στην παρέα μας.