Το ήξερες ότι μπορείς να προσφέρεις εθελοντικά στη γειτονιά σου;

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Η γειτονιά μας είναι το ευρύτερο μας σπίτι και για αυτό το λόγο το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να την αγαπάμε και να την φροντίζουμε. Άλλωστε η γειτονιά μας συνιστά μια μικρογραφία της ευρύτερης κοινωνίας στην οποία ζούμε. Και ποιος δε θα ήθελε μια κοινωνία δεμένη, αγαπημένη και καθαρή; Οι τρόποι είναι απλοί και πάρα πολλοί και μπορούν να προσαρμοστούν στα ενδιαφέροντα του καθενός.

          Ο πρώτος τρόπος που μπορείς να προσφέρεις στη γειτονιά σου ξεκινά από εσένα. Όταν βγαίνεις έξω να μην πετάς ποτέ τα σκουπίδια σου κάτω, αλλά σε κάδους απορριμάτων και σε αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης, ενώ δεν πρέπει να πετάς κάτω τις τσίχλες σου, αφού υπάρχει περίπτωση να φαγωθούν από κάποιο πουλάκι και διαυρώνουν και το χώρο. Ακόμα, μπορείς να μαζεύεις τα πεταμένα απορρίμματα και να τα τοποθετείς σε κάδους σκουπιδιών ή ανακύκλωσης. Αυτό μπορεί να γίνει είτε οργανωμένα πχ μία ή δύο φορές την εβδομάδα με ειδικές οικολογικές σακούλες, τσιμπίδες και γάντια, είτε κάθε φορά που βγαίνεις έξω να μαζεύεις ό,τι βρίσκεις μπροστά σου. Επιπλέον, μπορείς να βοηθήσεις ποτίζοντας τα δέντρα, τα λουλούδια και τα φυτά που συναντάς στο δρόμο σου, ειδικά τις ζεστές μέρες.

          Μπορείς επιπροσθέτως να προσφέρεις τη βοήθεια σου και στα παιδιά της γειτονιάς σου. Εάν έχεις ελεύθερο χρόνο μπορείς να κρατάς κάποιο παιδάκι, είτε να το πηγαινοφέρνεις από και στο σχολείο, είτε ακόμα και να το διαβάζεις, εθελοντικά. Κάτι παρόμοιο μπορείς να κάνεις και με τους ηλικιωμένους. Μπορείς να τους κρατάς παρέα. Επιπλέον, μια ιδέα είναι να οργανώσεις συγκεντρώσεις τροφίμων για οικογένειες που γνωρίζεις από τη γειτονιά σου ότι το έχουν ανάγκη και να τα πηγαίνεις εσύ ο ίδιος. Κάτι τελευταίο που θα ήταν σκόπιμο να κάνεις είναι να στηρίζεις τα τοπικά καταστήματα, την τοπική λαική αγορά, γιατί με αυτά η γειτονιά αποκτά ζωντάνια και ενέργεια και βρίσκουν δουλειά οι γείτονες σου.

 

Εσύ πώς αλλιώς βοηθάς τη γειτονιά σου; Γράψε μας τα σχόλια πιθανούς εναλλακτικούς τρόπους!!

3 Σχόλια
ΝΤΟΚΤΟΡ

Μπολιάζοντας τα δέντρα έξω από σπίτι μου και ποτιζοντας τα
Ομορφαίνει η γειτονιά μας , έχουμε καθαρότερο αέρα και από καρπούς τους σιτίζεται κόσμος

Είναι κάτι έυκολο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερα ελευθερο χρόνο

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Ωραιο αρθρο!!!! 

 

Πολυ σωστα!!! Αλλαααα ποιος ακουει και ποιος πραττει;

Αμα ανεβασω φωτογραφια ειναι απελπιστικα εδω.. 

Τα πετανε τα σκουπιδια στην πορτα του γειτονα.

Επισεις εγω μαζευω και τα σκουπιδια του γειτονα μεσα απο το σπιτι μου γιατι εδω τα πεταει 

Ειμαστε αθλιοι δεν ειμαστε ανθρωποι!!!!

ΛΕΚΤΟΡΑΣ

πολύ σωστά ! Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να αδιάφορει και να αρχίσει να νοιαζεται !