Το smartphone σου...το ανακυκλωμένο!

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Αυτή την περίοδο οι πιθανότητες να μπεις στην θάλασσα με το κινητό στην τσέπη πολλαπλασιάζονται. Ακόμα όμως και αν αυτό το τρομακτικό σενάριο γίνει πραγματικότητα, μην πετάξεις το κινητό σου ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή είναι πιθανόν να βρεθεί στην τσέπη του μαγιό σου!

 

Διάβασε παρακάτω 5 λόγους για να ανακυκλώσεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές.

 

1. Προστάτεψε το περιβάλλον από τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Εάν υπάρχει κάτι που δεν λείπει από τον πλανήτη μας είναι τα ηλεκτρονικά απόβλητα. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη ο πλανήτης είχε 41,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων το 2014, το οποία αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 24% από το 2010.

 

2. Μείωσε τον όγκο των απορριμμάτων

Το πιο άμεσο και ορατό όφελος της ανακύκλωσης δεν είναι άλλο από την μείωση του όγκου των απορριμμάτων! Λιγότερες συσκευές στα σκουπίδια της γειτονιάς σου = λιγότερη η ανάγκη για χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

 

3. Σώσε τις πρώτες ύλες

Η Ανακύκλωση βοηθά στην εξοικονόμηση πρώτων υλών. Δεν χρειάζεται επομένως να κόψουμε νέα δέντρα για την παραγωγή χαρτιού ή να εξορύξουμε εκ νέου ορυκτά για την παραγωγή αλουμινίου.

 

4. Κάποιος άλλος μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει την συσκευή σου.

Το ήξερες ότι υπάρχουν Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν τις παλιές σου συσκευές για να τις επισκευάσουν και να τις προωθήσουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Άλλος ένας λόγος για να μην πετάξεις το βρεγμένο σου κινητό!

 

5. Είναι εύκολο!

Είναι εύκολο, γρήγορο και δωρεάν. Μπορείς να ανακυκλώσεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές τόσο απλά.

 

Βρες τους ειδικούς κάδους στα επιλεγμένα σημεία και ανακύκλωσε τις συσκευές σου!