Χρησιμοποίησε μη τοξικά προϊόντα περιποίησης

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Τα προϊόντα περιποίησης είναι πολλά και σίγουρα τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση από μικρούς και μεγάλους, αφού ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται τα αγαπημένα μας αφρόλουτρα, οι κρέμες, τα σαμπουάν και φυσικά τα καλλυντικά.

          Ωστόσο σε αρκετά από αυτά έχουν παρατηρηθεί τοξικά συστατικά, βλαβερά τόσο για τον οργανισμό μας , όσο και για το ευρύτερο περιβάλλον μας. Τα περισσότερα από αυτά τα βλαβερά συστατικά είναι παράγοντα του πετρελαίου και είναι ιδιαίτερα τοξικά για τον οργανισμό μας, παρόλο που υπάρχουν στην πλειοψηφία των προϊόντων περιποίησης. Ακόμη, σε αρκετά προϊόντα από αυτά δε λείπουν και υποπροϊόντα του αλουμινίου, ενώ σε πολλά  καλλυντικά έχουν βρεθεί συστατικά μολύβδου και αργύρου.

          Η επιλογή μας; Η καλύτερη λύση για να απαλλαγούμε από τα παραπάνω είναι η επιλογή Vegan προϊόντων περιποίησης, ή έστω προϊόντων με βάση φυτικά συστατικά πιστοποιημένα και ελεγμένα. Στο χέρι μας είναι να αλλάξει η κατάσταση στο χώρο της ομορφιάς και της περιποίησης και να αγοράζουμε ελεύθερα ό,τι θέλουμε χωρίς φόβο και δεύτερες σκέψεις!

 

          Εσείς τι προϊόντα προτιμάτε να χρησιμοποιείτε; Γράψτε μας στα σχόλια !

3 Σχόλια
ΕΜΠΕΙΡΟΣ

άρχισα να το ψάχνω το θέμα από την ώρα που γεννήθηκε το παιδάκι μου. Η μικρή μου έχει πολύ ευαίσθητο δερματάκι με αποτέλεσμα να μην αντέχει ούτε κρέμες γνωστές συγκαμάτων (αλλεργία στον ψευδάργυρο) . Έτσι μπήκα σε ένα τρυπάκι αλλαγής τροπου ζωής. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον προιόντα είναι αρκετά ακριβα για περιόδους κρίσης...

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

@margaritad έχεις απόλυτο δίκιο είναι πιο ακριβα αλλα νομιζω στην ελλαδα δεν μας νοιαζει τόσο από τι έχει φτιαχτεί κάτι. ίσως τώρα να το συνειδητοποιούμε περισσότερο με την κλιματική αλλαγή και τα καμμενα δάση. μηπως να αγοραζουμε λιγοτερα τελικα κ καλυτερης ποιότητας;

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Το θεμα ειναι πως οτι αγοραζουμε για μη τοξικο ειναι καταβαθως τοξικο 

Προτιμαω τα βιολογικα προιντα αν και ακριβα πιστευω ειναι και καλυτερα