Χρησιμοποίησε τον φούρνο μικροκυμάτων σου

ΕΘΕΛΟΝ ΣΤΑΦ

Όλοι στις κουζίνες μας έχουμε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που πάνω κάτω δε διαφέρουν: Ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, φούρνος μικροκυμάτων, κι άλλες μικροσυσκευές, όπως το μπλέντερ, είναι σίγουρα μερικές από τις προαναφερθείσες συσκευές. Το σίγουρο είναι ωστόσο, ότι οι τρεις πρώτες είναι μέσα στη δεκάδα των πιο επιζήμιων συσκευών τόσο για την τσέπη μας, όσο και για το περιβάλλον, αφού η καθημερινή και συνεχής τους χρήση, ειδικότερα αν είναι παλαιότερης τεχνολογίας, μπορεί να επιφέρει απώλειες τόσο οικονομικές, όσο και περιβαλλοντολογικές.

 

          Ψάχνοντας εναλλακτικές λύσεις για αυτές τις τρεις, η πρώτη που σκεφτήκαμε ήταν η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, όταν θέλουμε να ζεστάνουμε κάτι ξανά, αντί να χρησιμοποιούμε τον φούρνο. Ο φούρνος μικροκυμάτων αποκτά θέση σιγά-σιγά σε όλες τις κουζίνες, είναι πιο οικονομικός και οικολογικός και αρκετά εύκολος στον χειρισμό του. Έτσι, αντί να ζεσταίνουμε το φαγητό μας στο φούρνο σπαταλώντας χρήματα και ενέργεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εναλλακτική μας, η οποία ζεσταίνει το φαγητό μας πιο γρήγορα και καλύτερα από τον οικιακό μας φούρνο, ο οποίος μόνο και μόνο για να ζεσταθεί χρειάζεται ώρα και περισσότερα χρήματα. Μάλιστα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι φούρνοι μικροκυμάτων γίνονται όλο και πιο ασφαλείς για την υγεία μας εν αντιθέσει με την αμφισβήτηση του παρελθόντος.

 

           Τι λες λοιπόν; Μοιράσου τη γνώμη σου για το φούρνο μικροκυμάτων στα σχόλια ή γράψε μας λύσεις για το πλυντήριο και το ψυγείο για να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

2 Σχόλια
ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Ο φουρνος αντικαθισταται απο τα ρομποτακια που ανακυκλωνουν αέρα. Αντικαθιστουν αριστα φούρνο. Ψηνεις γρήγορα πίτσες τυροπιτακια κεικ σε λιγο χρονο κ με ενα τριτο καταναλωσης και επιπλεον το καλοκαιρι τα βγαζεις ρξω απο το σπίτι οποτε δεν ζεσταινεται το σπιτι να θελει μετα ψύξη. Για πλυντηριο πιατων η μονη λυση ειναι ενα πλυντηριο καθε δυο μέρες ή η αγορα μικρου πλυντηρίου. Μπορει να καταναλωνει ρευμα αλλα κανει οικονομια σε νερο και απορρυπαντικο που γυριζει στην φύση 

ΕΜΠΕΙΡΟΣ

Ο φουρνος μικροκυματων εχει πολυ ακτινοβολια.. 

Ομως καποιες στιγμες που βιαζομαστε το χρησιμοποιουμε😑😑