Συγκεντρωμένες ιδέες από διάφορα post - 1

8 ΛΑΙΚΣ

Συγκεντρωμένες ιδέες από διάφορα post - 1

Κόστος πακέτων με βήμα το 1€
Ο πελάτης ας κάνει ότι συνδυασμό θέλει, το εξαναγκαστικό μοναδικό πακέτο που τα έχει όλα μέσα σε ότι αναλογία πιστεύουν ότι βολεύει δεν είναι λύση για αρκετούς. Ας υπάρχει σαν προσφορά για όσους το θέλουν αλλά νομίζω η ιδανική κινητή τηλεφωνία τα δίνει όλα και σε συνδυασμό και ξεχωριστά. Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν τόσα διαφορετικά προϊόντα όπως f2g, Q και τα αντίστοιχα των άλλων εταιριών. Τα παρακάτω είναι μια γενική πρόταση που πιστεύω όποια εταιρία το υλοποιήσει θα τους πάρει όλους πελάτες και θα βγει και κερδισμένη σε σχέση με ότι προσπαθούν να κάνουν τώρα.

 

Ποσό ανανέωσης/λήξη υπολοίπου
Κατανοητό να υπάρχει ημ. λήξης υπολοίπου και να μην υπάρχουν "άχρηστα νούμερα" να κάθονται οπότε αυτό είναι μια μορφή μικρού παγίου, κανένα θέμα με αυτό. Για τα μικρά ποσά επειδή οι προμήθειες από κάρτες/paypal είναι αναλογικά μεγάλες, λογικό είναι να μην τις θέλουν οι εταιρίες και ίσως είναι και ένας από τους λόγους που τα σταμάτησαν. Ας είναι και έτσι, επίσκεψη στο μαγαζί με πληρωμή μετρητών για αυτά τα μικρά ποσά δεν ενοχλεί τόσο. Αλλά δώστε τη δυνατότητα σε κάποιο μικρό χρήστη να μη μαζεύει υπόλοιπα που δε τα χρειάζεται, είναι εξοργιστικο να συσσωρεύονται χρήματα σε εικονικό λογαριασμό και δεν είναι όλοι με ένα κινητό στο χέρι να μιλάνε ή σερφάρουν συνέχεια. Έτσι και αλλιώς, αυτοί που χρησιμοποιούν αρκετά το κινητό που ειναι και οι περισσότεροι δε βάζουν τα μικρά ποσά. Η ουσία δεν είναι αν θα δώσω ένα ευρώ παραπάνω αλλά αυτό που ενοχλεί είναι η ασυδοσία των εταιριών σε βάρος όλων και ο τρόπος που το εφάρμοσαν λες και όλοι είναι ανεγκέφαλοι και θα τρέξουν αμέσως να δώσουν ότι ζητάνε οι εταιρίες που αύξησαν τα πάντα πάνω από 100% το τελευταίο χρόνο. Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, αυτές οι πρακτικές θα οδηγήσουν σε απώλεια πελατών/εσόδων σε όλες τις εταιρείες ανεξαιρέτως, το τελείως αντίθετο από αυτό που προσπαθούν με αυτές τις πολιτικές. Προτείνω

 

 • 6€ με διάρκεια 2 μήνες (μετρητά στο μαγαζί αν είναι τόσο θέμα οι κάρτες/paypal)
 • 10€ με διάρκεια 4 μήνες (όλοι οι τρόποι)
 • 14€ με διάρκεια 6 μήνες (όλοι οι τρόποι)

ίσως και δυνατότητα να βάζεις ότι ποσό θέλεις σε μαγαζί ή online και αν πιάσει το όριο των ποσών να μπαίνει αντίστοιχη διάρκεια υπολοίπου. Αν είναι λιγότερο από 6€ να μη γίνεται μεταφορά λήξης υπολοίπου πχ αλλά μπορεί να χρειάζεται για κάποιο έκτακτο πακετάκι.

 

Από κει και πέρα, ας υπάρχουν και τα συνδυαστικά πακέτα με καλυτερες τιμές από το να τα βάζεις μεμονωμένα που είναι η βασική πρόταση που κάνω. Επίσης μη μπλέκουν τις διεθνείς κλήσεις σε ένα πακέτο. Αυτό που κάνει πλέον το Κιου Σταρ είναι τα βάζουμε όλα μέσα και τα πληρώνουμε χωρίς να τα χρειαζόμαστε. Τι να το κάνω κλήση προς Καναδά, δε το ζήτησα για να το πληρώνω στη τιμή. Για αυτό το λόγο η Q θα χάσει πολλούς πελάτες όπως και όλες οι εταιρίες που κάνουν αντίστοιχες προσεγγίσεις. Υποψήφιος να έρθω ήμουν αλλά με αυτά που έκανε την έχω αποκλείσει προς το παρόν. Επίσης το να αναβαθμίσεις το site δε σημαίνει τίποτα, αυτό που μετράει είναι το κόστος και σε αυτό η Q πήρε μηδέν.

 (Συνεχίζεται)

 

6 Σχόλια
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

(Συνέχεια)

 

Πακέτα μόνο για ομιλία προς όλους (εθνικά)
Για αυτούς που κάνουν σύντομες κλήσεις χρέωση ανά 1" ή για αυτούς που μιλάνε πιο πολύ πακέτα με ελάχιστη χρέωση 3' για πιο οικονομικές τιμές. Προτεραιότητα πάντα το πακέτο που λήγει πιο σύντομα και έχει το μικρότερο εύρος αποδέκτη (όπως ισχύει τώρα). Λογικές πακέτων τύπου refill, extra και δε ξέρω τι που εφαρμόζουν κάποιες εταιρίες είναι απλά BS. Προσφορές τύπου countdown καλοδεχούμενες αλλά δεν είναι η ουσία να κυνηγάμε τη προσφορά πότε θα έρθει, δεν είμαστε ζητιάνοι.

Τέλος, διορθώστε το θέμα με τη λήξη υπολοίπου και την αυτόματη φραγή των πακέτων. Απαράδεκτο. Αν ένα πακέτο λήγει τη Χ ημερομηνία, μέχρι τότε περιμένω να λειτουργεί κανονικά ανεξάρτητα από το υπόλοιπο και αν μηδενίστηκε.

 • 1€ 40' / 1" / 7 ημέρες
 • 2€ 80' / 1" / 15 ημέρες
 • 3€ 120' / 1" / 30 ημέρες
 • 4€ 150' / 1" / 30 ημέρες + rollover
 • 3€ 180' / 3' / 30 ημέρες
 • 4€ 240' / 3' / 30 ημέρες + rollover

Πακέτα προς το ίδιο δίκτυο

Μπορεί να δίνεται σαν κάποιο bonus από ανανέωση καθώς και ως ξεχωριστά πακέτα (αφού δε κοστίζει προμήθειες στην εταιρία) πχ

 • ανανέωση Χ ευρώ, Χ*10' / 1" / 30 ημέρες
 • 1€ 60' / 1" / 30 ημέρες
 • 2€ 150' / 1" / 30 ημέρες
 • 3€ 240' / 1" / 30 ημέρες + rollover
 • 4€ 360' / 3' / 30 ημέρες + rollover

Δυνατότητα μαγικών αριθμών (ίδιο δίκτυο)

 • είτε fix τιμή της φθηνότερης πρότασης προς ίδιο δίκτυο (0.011€ / 1' που είναι τα 4€ / 360') για 2 ή 3 αριθμούς.
 • είτε 1€ / 150' / 30 ημέρες ανά δηλωθέντα αριθμό χωρίς όριο μαγικών αριθμών (ή να επιτρέπει πχ 10 αριθμούς) που μπορεί να αφαιρείται οποιαδήποτε στιγμή και επαναφορά του στη λίστα των μαγικών αριθμών έχει χρέωση 2€ (αντί 1€). Η αφαίρεση του 1€ γίνεται αυτόματα με τη πρώτη δήλωση του αριθμού και κάθε 30 ημέρες (που ανανεώνει τα 150') ή όταν καταναλωθούν κάθε 150' του αριθμού (που ανανεώνει τη διάρκεια σε άλλες 30 ημέρες και τα 150' για την επόμενη χρέωση) - μέχρι ο αριθμός να αφαιρεθεί από τη λίστα. Αν δεν επαρκεί το υπόλοιπο τη μέρα που είναι να δεσμευτεί το ποσό για όσους αριθμούς πέφτουν εκείνη τη μέρα, οι συγκεκριμένοι αριθμοί διαγράφονται αυτόματα με σχετική ενημέρωση SMS (πρέπει να ξαναδηλωθούν αφού μπει υπόλοιπο με χρέωση 2€ για κάθε αριθμό).

   

Πακέτα για SMS προς όλους

 • 1€ 8 SMS / 30 ημέρες (0.125€/SMS ξεκινάμε από 50% έκπτωση σε σχέση με τιμή καταλόγου αλλιώς δεν έχουν νόημα τα SMS)
 • 2€ 25 SMS / 30 ημέρες (0.08€/SMS)
 • 3€ 50 SMS / 30 ημέρες (0.06€/SMS)
 • 4€ 80 SMS / 30 ημέρες (0.05€/SMS)
 • 1€ rollover

Πακέτα για SMS προς ίδιο δίκτυο (x3 προς όλους)
Μπορεί να δίνεται σαν κάποιο bonus από ανανέωση καθώς και ως ξεχωριστά πακέτα (αφού δε κοστίζει προμήθειες στην εταιρία) πχ

 • ανανέωση Χ ευρώ, Χ SMS / 30 ημέρες
 • 1€ 24 SMS / 30 ημέρες
 • 2€ 75 SMS / 30 ημέρες
 • 3€ 150 SMS / 30 ημέρες
 • 4€ 240 SMS / 30 ημέρες
 • 1€ rollover

Πακέτα ιντερνετ

Μπορεί να δίνεται σαν κάποιο bonus από ανανέωση καθώς και ως ξεχωριστά πακέτα πχ

 • ανανέωση Χ ευρώ, 1 GB / X ημέρες
 • 1€ 3GB / 1 ημέρα
 • 1€ 1GB / 7 ημέρες
 • 2€ 0.5GB / 30 ημέρες + rollover
 • 3€ 1GB / 30 ημέρες + rollover
 • 1€ rollover για τα πακέτα 30 ημερών

και ότι άλλο θέλουν απο κει και πέρα πχ πακέτα για νυχτα μεσάνυχτα ΣΚ, ΠΣΚΔ κτλ κτλ. Ειδικά τα GB που δε κοστίζουν τίποτα στο δίκτυο θα έπρεπε να έχουν πολύ πιο λογικές τιμές, όχι 1GB 5€ όπως και κάτι περίεργα με διάρκεια 25 ημέρες που εφαρμόζουν κάποιες εταιρίες!!!!

 

Όλη η φιλοσοφία των παραπάνω είναι ότι κάποιοι χρήστες δεν αξιοποιούν τα πάντα (λεπτά, SMS, ΜΒ). Κάποιοι θέλουν μόνο ομιλία και σποραδικά SMS/ΜΒ κάποιοι σερφάρουν συνέχεια αλλά δε χρησιμοποιούν πολύ ομιλία ή SMS. Δε θέλω να πληρώνω πχ για MB αν δε τα χρησιμοποιώ. Αλλά αν κάνω χρήση όλων των παροχών, με συμφέρουν τα συνδυαστικά πακέτα που μπορεί να δίνει η κάθε εταιρία από το να τα βάζω μεμονωμένα. Νομίζω όποιος το εφαρμόσει αυτό με τέτοια λογική πάνω κάτω θα βγει κερδισμένος και το κυριότερο θα έχει πολύ πιο ικανοποιημένους πελάτες. Προτάσεις, βελτιώσεις προφανώς ευπρόσδεκτες.

ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ
 
ΤΣΙΚΟ

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι εταιρίες από 15€ ευρώ δίνουν απεριόριστη ομιλία,sms και από 15gb και πάνω.  Εδώ  μας δουλεύουν ακόμα και νομίζουν όρο τρώμε κουτόχορτο.  Οπότε μην περιμένετε θαύματα με τα πακέτα σύντομα. 

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

Σύμφωνοι cmorait, 15€ είναι πολύ καλό για όσους χρειάζονται τόσες παροχές, μακάρι να έρθει κάτι τέτοιο για αυτούς που το χρειάζονται. Αλλά 15€ για αρκετά μικρότερη χρήση είναι πάρα πολλά, προσωπικά δε με ενδιαφέρουν τα απεριόριστα, δε ζω για να είμαι συνέχεια με ένα κινητό στο χέρι. Αυτό συζητάμε εδώ πέρα, ότι έχουν ακριβύνει πάρα πολύ τις παροχές για τις μικρότερες χρήσεις και όχι μόνο, από μένα πχ μόνο και μόνο επειδή δε με σεβάστηκαν ως πελάτη στην εταιρία που είμαι αυτή τη στιγμή, έχουν χάσει τα μισά από αυτά που έπαιρναν από μένα μόνο και μόνο επειδή αδιαφόρησαν για εμένα αυξάνοντας πάνω από 100% το κόστος της χρήσης που είχα ως τότε. Η Q θα με είχε πελάτη αν δεν έκανε την ίδια βλαμμένη πολιτική ανελέητης αύξησης. Η τωρινή μου εταιρία θα με χάσει μόλις βρω ικανοποιητική εναλλακτική, επειδή ακριβώς δε με σεβάστηκε.

 

Υπάρχει και το εξής, όταν δείχνεις ότι δε σε ενδιαφέρουν οι πελάτες σου αδιαφορώντας για τις ανάγκες τους επειδή αφελώς νομίζεις ότι αν αυξήσεις το κόστος θα αυξήσεις αντίστοιχα και τα έσοδά σου και ότι θα το δεχτούν οι χρήστες αδιαμαρτύρητα, όταν φύγουν οι πελάτες δε ξαναγυρνάνε ακόμα και αν επαναφέρεις τις τιμές εκεί που ήταν. Ο λόγος είναι ότι έχεις χάσει την αξιοπιστία σου ως πάροχος επειδή έδειξες ότι δε σέβεσαι αυτούς που σε στήριζαν τόσα χρόνια. Από μένα η τωρινή μου εταιρία θα χάσει και τα - μειωμένα πλέον - έσοδα που έπαιρνε από μένα και από άλλους 3 αριθμούς που έχω επιρροή, θα μεταφερθούμε αλλού μόλις βρεθεί κάποιος λογικός πάροχος. Πες μου ποιος κέρδισε από αυτή τη "κοντόφθαλμη" προσέγγιση τρελών αυξήσεων που εφάρμοσαν. Και αυτοί οι άλλοι 3 αριθμοί κάνουν αρκετά μεγαλύτερη χρήση από εμένα. Άρα η εταιρία που έχω αυτή τη στιγμή, θα χάσει πολαπλά, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από όλους. Η εταιρία που θα σκεφτεί λογικά και επαναφέρει λογικές τιμές θα είναι η κερδισμένη, τόσο απλά.

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

Πολύ καλά τα λέει ο απαγωγεας 

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ

Πραγματικά έχει καταβάλει σκέψη σε αυτά που προτείνει. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην υλοποιήσει η Q κάποια έστω από αυτά.