Όροι Χρήσης του Κομιούνιτι

ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Καλώς ήρθατε στo Κομιούνιτι!

 

Στόχος του Κομιούνιτι είναι να δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της, να αναζητούν και να αναρτούν περιεχόμενο, επιτρέποντας στους υπόλοιπους χρήστες και τους επισκέπτες να αντλούν εύκολα και γρήγορα  πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σχετικά με τις υπηρεσίες της Q.

 

Το Κομιούνιτι είναι μία ζωντανή και δυναμική πλατφόρμα, όπου τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να «μοιράζονται» φωτογραφίες που έχουν απαθανατίσει με το κινητό τους τηλέφωνο, κείμενα και άρθρα που βρίσκουν ενδιαφέροντα, να αναζητούν πληροφορίες και να απαντούν σε ερωτήσεις άλλων χρηστών, να συμμετέχουν σε δημοσκοπήσεις, να ανταλλάσσουν προσωπικά μηνύματα, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, να βαθμολογούν και να σχολιάζουν προϊόντα κοκ.

 

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Κομιούνιτι, πέραν της άμεσης και έγκαιρης πληροφόρησης, είναι η ανταμοιβή για την συνεισφορά των χρηστών σε αυτό. Συγκεκριμένα, τα μέλη του Κομιούνιτι θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν αποκλειστικά προνόμια και προσφορές της Q, ανάλογα με το πόσο συχνά επισκέπτονται το Κομιούνιτι, να αναρτούν περιεχόμενο και να βοηθούν τα υπόλοιπα μέλη του. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα προτείνονται μέσω αυτού.

 

Από την άλλη, οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες του Κομιούνιτι, που το επισκέπτονται, θα μπορούν να αναζητούν και να βρίσκουν πληροφορίες, να διαβάζουν το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες αυτού, πλην όμως δεν θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά με το να αναρτούν οι ίδιοι περιεχόμενο, να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς και δράσεις και να συμμετέχουν σε δημοσκοπήσεις.

 

Τέλος, το Κομιούνιτι φιλοξενεί αναρτήσεις των εργαζομένων της Q, καθώς και των συνεργατών μας, όπως συμβουλές και ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τις υπηρεσίες της Q, αλλά και λοιπά επίκαιρα θέματα.

 

Όροι Χρήσης του Κομιούνιτι

 

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι  η λειτουργία του Κομιούνιτι στον ιστότοπο www.community.myq.gr (εφεξής «Κομιούνιτι») υπόκειται στον έλεγχο της Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ (εφεξής η Εταιρεία). Για να κάνετε χρήση αυτού, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η χορήγηση της συγκατάθεσή σας στους παρόντες όρους.  Εάν δε συμφωνείτε με τους τελευταίους, παρακαλούμε μην εισέλθετε στο Κομιούνιτι, μην κάνετε χρήση αυτού ή/και μην αναρτάτε υλικό σε αυτό.

 

Η Εταιρεία ενδέχεται να τροποποιεί κατά καιρούς τους παρόντες όρους και γι’ αυτό πρέπει να ανατρέχετε σε αυτούς σε τακτική βάση. Η συνεχής χρήση του Κομιούνιτι από μέρους σας θα θεωρηθεί ως αποδοχή των επικαιροποιημένων ή τροποποιημένων όρων. Εάν δεν συναινείτε με τις αλλαγές, παρακαλούμε να διακόψετε τη χρήση αυτού.

 

 1. Εγγραφή:

 

Α) Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σας ως μέλος του Κομιούνιτι είναι η ύπαρξη μιας έγκυρης διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) και προαιρετικά, ένας ενεργός αριθμός κινητού τηλεφώνου.

 

Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή και σύντομη, ενώ γίνεται εντελώς δωρεάν. Προτού, ωστόσο ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά και να αποδεχθείτε τους παρόντες Όρους Χρήσης.

 

Β) Το Κομιούνιτι, όπως και κάθε κοινότητα, διέπεται από κανόνες ορθής χρήσης οι οποίοι διασφαλίζουν την ομαλή και απροβλημάτιστη λειτουργία του. Ως μέλος, είναι υποχρέωσή σας να τηρείτε προσεκτικά τους κανόνες αυτούς, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός φιλικού και γόνιμου περιβάλλοντος για αλληλεπίδραση.

 

Γ) Στις παρακάτω παραγράφους περιγράφονται αναλυτικά οι όροι πρόσβασης και εγγραφής στο Κομιούνιτι:

           

 

 • Πρόσβαση: Ο επισκέπτης/χρήστης έχει την ευθύνη πρόσβασης στις υπηρεσίες του Κομιούνιτι και η σχετική πρόσβαση μπορεί να απαιτεί την καταβολή αντιτίμου σε τρίτους φορείς (π.χ. πάροχοι υπηρεσιών Internet, χρέωση χρόνου παραμονής στο Internet). Ο επισκέπτης/χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη πληρωμής των σχετικών χρεώσεων και τελών. Επίσης, ο επισκέπτης/χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον προσωπικό εξοπλισμό του με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που του επιτρέπουν την πρόσβαση στο Κομιούνιτι.
 • Εγγραφή: Εφόσον αποδεχθείτε τους παρόντες Όρους Χρήσης, θα κληθείτε να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα, επιλέγοντας ένα προσωπικό όνομα χρήστη (ψευδώνυμο / username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password). Παράλληλα θα σας ζητηθεί η προσωπική σας διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την πιστοποίηση της ηλεκτρονικής σας ταυτότητας. Το email αυτό θα πρέπει να είναι έγκυρο, αφού σε αυτό θα σας σταλούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες για τη δωρεάν ολοκλήρωση της διαδικασίας της εγγραφής σας ως μέλος. Επιπλέον, σε αυτή τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις και ενημερώσεις σχετικά με την δραστηριότητά σας στο Κομιούνιτι, όπως: ενημέρωση σχετικά με την αλλαγή της θέσης σας στην κατάταξη των μελών του Κομιούνιτι, ενημέρωση σχετικά με την προσωπική αλληλογραφία σας στο Κομιούνιτι, ενημέρωση ότι λάβατε ένα νέο Γαλόνι στο προφίλ σας, ενημέρωση σχετικά με την δραστηριότητα / συμμετοχή σας σε εθελοντικές δράσεις, ενημέρωση σχετικά με την απόδοση προϊοντικών δώρων / προσφορών κ.ο.κ. Τις παραπάνω ενημερώσεις, θα τις λαμβάνετε τόσο μέσα στο Κομιούνιτι με την μορφή ειδοποίησης, όσο και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει. 
 • Λογαριασμός Μέλους: Όταν επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης, αποκτάτε αυτόματα έναν προσωπικό λογαριασμό μέλους με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που εσείς επιλέξατε. Τον προσωπικό σας λογαριασμό μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για την πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχει το Κομιούνιτι.

Δ) Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό το προσωπικό όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και γενικότερα τον λογαριασμό τους (user account).

 

Ε) Κάθε άτομο έχει τη δυνατότητα να διατηρεί μόνο έναν λογαριασμό πρόσβασης στο Κομιούνιτι. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί παράβαση του συγκεκριμένου όρου, οι διαχειριστές του δικτυακού τόπου έχουν το δικαίωμα να διακόψουν την παροχή των υπηρεσιών σε όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί ο χρήστης.

 

ΣΤ) Επισημαίνεται, ότι μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού μέλους (member account) από κάποιον χρήστη, δεν είναι δυνατή η διαγραφή του λογαριασμού, αλλά μόνο η αδρανοποίησή του για λόγους ασφαλείας και κατά το χρονικό διάστημα που αυτοί συντρέχουν.

 

 1. Ασφάλεια:

 

Μην αποκαλύπτετε κατά τη χρήση του Κομιούνιτι προσωπικές πληροφορίες που αφορούν εσάς ή οποιονδήποτε άλλον (για παράδειγμα: αριθμό τηλεφώνου, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση κατοικίας ή ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail ή οποιαδήποτε άλλα προσωπικά στοιχεία που θα επέτρεπαν προσδιορισμό της ταυτότητάς σας) σε καμία από τις συνεισφορές υλικού που πραγματοποιείτε στο Κομιούνιτι. Τυχόν αποκάλυψη τέτοιων πληροφοριών πραγματοποιείται με δική σας ευθύνη.

 

 

 1. Χρήση του Κομιούνιτι

 

Α) Συμφωνείτε να χρησιμοποιείτε το Κομιούνιτι μόνο για νόμιμους και θεμιτούς σκοπούς και με τρόπο που δεν θίγει τα δικαιώματα τρίτων, δεν παραβιάζει την ιδιωτικότητα ούτε περιορίζει ή εμποδίζει τη χρήση και εκμετάλλευση του Κομιούνιτι από τρίτους.

 

B) Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά απαγορεύεται οποιαδήποτε ενέργεια δύναται α) να προξενήσει βλάβη σε ανήλικο, β) να μεταδώσει ή να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο που: i) παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα τρίτων (πχ πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας), ii) προσβάλει την προσωπικότητα τρίτων (πχ συκοφαντικό, ρατσιστικό), iii) έρχεται σε αντίθεση με το νόμο και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη, iv) παρενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα τρίτων v) ενέχει χρήση άσεμνης, χυδαίας, ειδεχθούς, δυσφημιστικής ή απειλητικής γλώσσας ή χρήση βωμολοχιών ή δημοσίευση περιεχομένου που κατά γενικό κανόνα θεωρείται ακατάλληλο για οικογένειες ή το οποίο υποτιμά οποιαδήποτε φυλή, φύλο, γενετήσιο προσανατολισμό, θρησκεία ή έθνος, γ) η εγκατάσταση και προώθηση, με οποιοδήποτε τρόπο, οποιουδήποτε είδους αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή μη ζητηθέντα από το λήπτη ηλεκτρονικά μηνύματα (spam), αλυσιδωτές επιστολές, συστήματα πυραμίδων και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου, καθώς και η εγκατάσταση και προώθηση διαφημίσεων χωρίς την έγγραφη συναίνεση της Εταιρείας δ) η εγκατάσταση ή/και διάθεση περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα σχεδιασμένα να παρεμβληθούν, καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ή να εμποδίσουν άλλους χρήστες να χρησιμοποιούν το Κομιούνιτι, ε) η αποκάλυψη πληροφοριών που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών ή τρίτων είτε σε συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο, είτε κατά τη χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας που παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας περισσοτέρων των δύο χρηστών.

 

Γ) Για λόγους διαφάνειας και ορθής χρήσης για τους χρήστες του Κομιούνιτι, οι οποίοι τυγχάνουν εργαζόμενοι της Eταιρείας, ισχύουν συμπληρωματικά κατευθυντήριες οδηγίες, ενώ τα παραπάνω πρόσωπα εξαιρούνται από διαγωνισμούς και δημοσκοπήσεις.

 

Δ) Σε κάθε περίπτωση παράνομης ή αντίθετης στους παρόντες όρους χρήσης από οποιοδήποτε χρήστη/επισκέπτη του Κομιούνιτι, οι τελευταίοι υποχρεούνται να αποζημιώσουν την Εταιρεία για κάθε θετική και αποθετική της ζημία.

 

 1. Διανοητική Ιδιοκτησία

 

Α)  Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τα δικαιώματα επί σχεδίων και υποδειγμάτων, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και λοιπά δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (καταχωρημένα ή τελούντα υπό ανάλογη προστασία), που φιλοξενούνται στο Κομιούνιτι, καθώς το σύνολο του περιεχομένου που δεν έχει παραχθεί από τους χρήστες ανήκουν στην Εταιρεία  ή τους δικαιοπαρόχους της (στους οποίους περιλαμβάνονται ενδεχομένως και άλλοι χρήστες).

 

Β) Σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω, οι χρήστες δεσμεύονται να αποζημιώσουν και να προστατεύσουν την Εταιρεία από όλες τις τυχόν αξιώσεις που απορρέουν.

 

Γ) Απαγορεύεται η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση, η ανακατασκευή αντικειμενικού κώδικα, η ανακατασκευή πηγαίου κώδικα, η αποσυμπίληση, η λήψη, η δημοσίευση, η μετάδοση, η διαβίβαση, η διάθεση στο κοινό ή οποιαδήποτε άλλη χρήση περιεχομένου του Κομιούνιτι με οποιονδήποτε τρόπο πέραν από την προσωπική, μη εμπορική χρήση. Επίσης, απαγορεύεται οι χρήστες ή/και οι επισκέπτες να  προσαρμόζουν ή να αλλοιώνουν οποιοδήποτε περιεχόμενο του Κομιούνιτι ή/και να δημιουργούν παράγωγο έργο από αυτό, εκτός αν αυτό προορίζεται για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου του Κομιούνιτι προϋποθέτει γραπτή άδεια της Εταιρείας.

 

Δ) Τα ονόματα, οι εικόνες και τα λογότυπα της Q και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους υπόκεινται σε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δικαιώματα σχεδίων και υποδειγμάτων και δικαιώματα επί εμπορικών σημάτων ή άλλων διακριτικών γνωρισμάτων της Εταιρείας. Οι παρόντες όροι δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης οποιουδήποτε εμπορικού σήματος, δικαιώματος σχεδίων και υποδειγμάτων ή δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας της Εταιρείας ή οποιουδήποτε τρίτου.

 

 1. Κανόνες Ορθής Χρήσης του Κομιούνιτι

 

Α) Βασική προϋπόθεση για την ανάρτηση περιεχομένου είναι ότι δεν παρενοχλεί, δεν προκαλεί δυσφορία ή ενόχληση σε κάποιο άτομο, δεν είναι άσεμνο, δυσφημιστικό, απειλητικό, προσβλητικό, δεν θεωρείται ακατάλληλο για οικογένειες, ούτε είναι υποτιμητικό για οποιαδήποτε φυλή, φύλο, γενετήσιο προσανατολισμό, θρησκεία ή έθνος, ούτε παραβιάζει δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, ούτε θίγει το προσωπικό απόρρητο ούτε είναι με άλλον τρόπο επιζήμιο ή απαράδεκτο. Σε περίπτωση που υποβάλετε διπλό περιεχόμενο χωρίς να μεσολαβήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την απόκριση του ιστοτόπου, το περιεχόμενο σας μπορεί να θεωρηθεί ως ανεπιθύμητο (spam) και να αφαιρεθεί. Απαγορεύεται να κάνετε χρήση του ονόματος Q ή/και του Κομιούνιτι για να διαφημίσετε, να εγκρίνετε ή να προωθήσετε οποιοδήποτε προϊόν, άποψη, σκοπό ή πολιτικό υποψήφιο.


Β)
Η διαχειριστική ομάδα του Κομιούνιτι διατηρεί το δικαίωμα αφαίρεσης περιεχομένου που ενδέχεται να αναρτηθεί από τους χρήστες, εφόσον παραβιάζονται οι παρόντες όροι.


Γ)
Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή/και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα, μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών της με ή χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες/μέλη.


Δ)
O χρήστης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι η Εταιρεία διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του λογαριασμού μέλους και του κωδικού πρόσβασης στις υπηρεσίες του ή/και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες/μέλη που πιστεύει ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.

 

Ε) Οι χρήστες παραχωρούν το δικαίωμα στην Εταιρεία να χρησιμοποιήσει το υλικό που θα αναρτήσουν στο Κομιούνιτι για προωθητικούς σκοπούς, αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωσή τους. 

 

ΣΤ) Εάν δεν επιθυμείτε να χορηγήσετε στην Εταιρεία την άδεια που περιγράφεται παραπάνω στους παρόντες όρους, παρακαλείστε να μην αναρτάτε το υλικό σας στο Κομιούνιτι, ούτε να το μοιράζεστε με αυτό.

 

Ζ) Επίσημη γλώσσα για την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη του Κομιούνιτι είναι τα Ελληνικά. Δημοσιεύσεις σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα δεν γίνονται αποδεκτές, εκτός και αν περιέχουν αποσπάσματα ξενόγλωσσων κειμένων.

 

Η) Απαγορεύεται αυστηρά η μεταγραφή των ελληνικών με την χρήση του λατινικού αλφαβήτου (πρακτική ευρέως γνωστή ως greeklish). Ειδικότερα, τα δημόσια μηνύματα που υποβάλλονται σε αυτήν τη μορφή δύναται να αφαιρεθούν από την ομάδα διαχείρισης του Κομιούνιτι χωρίς προειδοποίηση. Σημειώνεται ότι κατά κανόνα οι δημοσιεύσεις που περιέχουν greeklish είναι δυσανάγνωστες, ενώ δυσκολεύουν την αναζήτηση συγκεκριμένων πληροφοριών.

 

Θ) Στην περίπτωση ανάρτησης οπτικοακουστικού υλικού, το μέλος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του το μέγεθος και τις διαστάσεις των αρχείων και να φροντίζει ώστε η δημοσίευσή του να μην έχει σημαντικές επιπτώσεις στους χρόνους φόρτωσης της σελίδας.

 

Ι)  Δεν πρέπει να υποβάλετε ή να κοινοποιείτε τυχόν δυσφημιστικό ή παράνομο υλικό οποιασδήποτε φύσης στο Κομιούνιτι. Αυτό συμπεριλαμβάνει κείμενα, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο, προγράμματα ή ηχητικό υλικό.

 

ΙΑ) Απαγορεύεται αυστηρά η ανάρτηση υλικού στο Κομιούνιτι με πρόθεση διάπραξης ή προώθησης μιας παράνομης πράξης.

 

ΙΒ) Απαγορεύεται η χρήση του Κομιούνιτι σε χρήστες κάτω των 18.

 

 

 1. Παραβίαση των παρόντων Όρων Χρήσης:

 

Α) Εφόσον η ομάδα διαχείρισης του Κομιούνιτι αντιληφθεί ότι οι ενέργειες κάποιου μέλους είναι αντίθετες από τους όρους Χρήσης, τότε θα προχωρήσει σε μία από τις παρακάτω ενέργειες:

 • Προσωπική, ευγενική, σύσταση προς το χρήστη, με την αποστολή προσωπικού μηνύματος, για συμμόρφωση στους παρόντες όρους Χρήσης.
 • Διαγραφή ή τροποποίηση της επίμαχης δημοσίευσης.
 • Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια απαιτείται και απορρέει από την κείμενη νομοθεσία

Β) Θα εφαρμόζεται μόνιμη απαγόρευση μετά από μία σοβαρή παράβαση, δύο μέτριας σημασίας παραβάσεις ή κατόπιν τριών και παραπάνω μικρότερων παραβάσεων επί της ουσίας των Όρων Χρήσης.

 

Γ) Κατά παρέκκλιση των ανωτέρω, η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει οποιαδήποτε δράση κρίνει απαραίτητη κατά τη διακριτική της ευχέρεια. Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται από την Εταιρεία σε σχέση με τους παρόντες όρους είναι τελική.

 

Δ) Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιαδήποτε ανάρτηση υλικού, ανά πάσα στιγμή και για οιονδήποτε λόγο.

 

Ε) Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή/και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα, μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών της με ή χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες/μέλη.

 

ΣΤ) O χρήστης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι η Εταιρεία διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του λογαριασμού μέλους και του κωδικού πρόσβασης στις υπηρεσίες του ή/και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες/μέλη που πιστεύει ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.

 

 1. Επιπρόσθετοι Όροι αναφορικά με συγκεκριμένες ενέργειες και υπηρεσίες

 

Σε περίπτωση διενέργειας διαγωνισμών, στο πλαίσιο του Κομιούνιτι, οι τελευταίοι θα συνοδεύονται από ειδικότερους όρους, που θα αναρτώνται επίσημα στο Κομιούνιτι από την Εταιρεία. Δεδομένου ότι η διάρκεια και τα δώρα του εκάστοτε διαγωνισμού θα διαφέρουν, θα προσαρμόζονται αντίστοιχα και οι Όροι Συμμετοχής.

 

 1. Αποποίηση και περιορισμός ευθύνης

 

Α)  Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που αναρτάται στο Κομιούνιτι δημιουργείται από μέλη του/χρήστες. Οι απόψεις που εκφράζονται ανήκουν στα ίδια και όχι στην Εταιρεία, το προσωπικό ή τα στελέχη της, εκτός κι αν κάτι τέτοιο δηλώνεται συγκεκριμένα. Η Εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο που αναρτούν τα μέλη/χρήστες  στο Κομιούνιτι ή για τη διαθεσιμότητα ή το περιεχόμενο ιστοτόπων τρίτων μερών που είναι προσβάσιμοι μέσω του Κομιούνιτι. Οι χρήστες του Κομιούνιτι πρέπει να προβαίνουν σε αναφορά τυχόν περιεχομένου που θεωρούν ότι παραβιάζει τους παρόντες όρους, πατώντας το κουμπί «Αναφορά Νήματος» (Report a Thread). Η ύπαρξη συνδέσμων στο Κομιούνιτι οι οποίοι οδηγούν σε ιστοτόπους τρίτων μερών δε συνεπάγεται την έγκριση των εν λόγω ιστοτόπων από την Εταιρεία και οποιαδήποτε χρήση των εν λόγω ιστοτόπων από εσάς γίνεται με δική σας ευθύνη. Ως εκ τούτου, η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια και το περιεχόμενο στο οποίο παραπέμπουν τυχόν «σύνδεσμοι», hyperlinks τα οποία αναρτούν οι χρήστες και για το οποίο οι πάροχοι των σχετικών συνδέσμων έχουν τη πλήρη αστική και ποινική ευθύνη (όπως ευθύνη περί πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας ή οποιουδήποτε δικαιώματος τρίτου).

 

Β) Η Εταιρεία δεν εγγυάται την καταλληλότητα, την πληρότητα, την τεχνική ακρίβεια ή την απόδοση της πλατφόρμας, όπου φιλοξενείται το Κομιούνιτι, καθώς και του περιεχομένου αυτού. Επίσης, η Εταιρεία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη, παραλείψεις ή ανακριβές περιεχόμενο, που φιλοξενείται εντός του Κομιούνιτι.

 

Γ) Η Εταιρεία δεν θα είναι υπεύθυνη για τυχόν ζημίες κάθε είδους που προκύπτουν από οποιαδήποτε χρήση του Κομιούνιτι. Συμφωνείτε ρητώς ότι εισέρχεστε σε αυτήν και την χρησιμοποιείτε σύμφωνα με τους παρόντες όρους  και με δική σας ευθύνη.

 

Δ) Η Εταιρεία δεν εγγυάται ότι οι λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στο Κομιούνιτι θα διατίθενται χωρίς διακοπή ή δεν θα περιέχουν σφάλματα (errors), ότι τυχόν ελαττώματα θα διορθώνονται ή ότι η Εταιρεία ή ο διακομιστής μέσω του οποίου διατίθεται δεν θα περιέχουν ιούς ή σφάλματα προγραμματισμού (bugs). Αναγνωρίζετε ότι είστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή επαρκών διαδικασιών και ελέγχων για ιούς (συμπεριλαμβανομένων αντιιών ελέγχων και άλλων ελέγχων ασφαλείας) για την ικανοποίηση των ιδιαίτερων απαιτήσεων σας για την ακρίβεια της εισροής και της εκροής δεδομένων.

 

Ε) Ενδέχεται να προκύψουν ιδιωτικές συναλλαγές μεταξύ των μελών του Κομιούνιτι (ενδεικτικά ανταλλαγή ή πώληση αγαθών). Η Εταιρεία  δεν εμπλέκεται στις ως άνω συναλλαγές και δε φέρει καμία ευθύνη για την ποιότητα, την καταλληλόλητα, την προσφορότητα, καθώς και κάθε νομικό ή πραγματικό ελάττωμα των αγαθών που αποκτώνται στο πλαίσιο των  συναλλαγών αυτών οι οποίες και δεσμεύουν αποκλειστικά τα συναλλασσόμενα πρόσωπα.

 

Ζ) Επιπλέον, η Εταιρεία δεν έχει κανένα όφελος, ούτε παίρνει κάποια προμήθεια για τις πιθανές συναλλαγές που διεξάγουν οι χρήστες της, ούτε έχει ενεργό συμμετοχή σε περίπτωση διαφωνίας ή αντιδικίας μεταξύ των συμβαλλομένων χρηστών.

 

Τέλος, η Εταιρεία  δεν εγγυάται την ταυτότητα όσο και την αξιοπιστία των συναλλασσόμενων μερών.

 

 1. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

Το Κομιούνιτι συνιστά υπηρεσία της Q, επισκέψιμη μέσω του διαδικτυακού της τόπου. Τούτου δοθέντος η προστασία και επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων του χρήστη του Κομιούνιτι διέπεται από την ισχύουσα Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας, για να λάβετε γνώση της οποία παρακαλούμε ακολουθείστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.myq.gr/gr/politiki-prostasias/

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα στοιχεία της Εταιρείας μας που ενεργεί ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας ως προς τα δεδομένα των χρηστών και επισκεπτών του Κομιούνιτι, τα οποία επεξεργάζεται για την εύρυθμη λειτουργία της τελευταίας, έχουν ως ακολούθως:

 

Εμπορική Επωνυμία: WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Διακριτικός Τίτλος: WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.
Έδρα: Λ.ΑΘΗΝΩΝ 106, ΤΚ 10442, ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ
ΑΦΜ: 099936189
ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών

και τα στοιχεία του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) της εταιρείας μας είναι:

Όνομα: Γρηγόριος Φλουτσάκος
Email: dpo@wind.gr

 

Για κάθε διευκρίνιση και παροχή πληροφοριών μπορείτε να απευθύνεστε στην Ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών WIND καλώντας 13800 εντός Ελλάδας (η χρέωση από σταθερό WIND είναι 0,26€/κλήση με ΦΠΑ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας, η χρέωση από κινητό WIND είναι 0,25€/κλήση με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής τηλεφωνίας 12,15,18 ή 20% ανάλογα με το, προ ΦΠΑ, ύψος του μηνιαίου λογαριασμού και η χρέωση της κλήσης από άλλο δίκτυο ορίζεται από τον πάροχο από τον οποίο καλείτε) ή 8005001380 (χωρίς χρέωση για βλάβες και παράπονα) από κινητό WIND, ενώ τα ειδικότερα δικαιώματά σας, μπορείτε να τα ασκήσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα WIND.

 

Συμπληρωματικά με τη Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, για την πλοήγησή σας στο Κομιούνιτι, σας ενημερώνουμε για  τα ακόλουθα:

 

Τα στοιχεία τα οποία καταγράφονται από το σύστημα/πλατφόρμα για τον κάθε χρήστη είναι τα ακόλουθα: Όνομα Χρήστη (ψευδώνυμο / username), Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), Διεύθυνση ΙP (cookies tracked), αριθμός κινητού τηλεφώνου (εφόσον δοθεί), καθώς και στοιχεία που αφορούν τη πλοήγηση του  χρήστη στο Κομιούνιτι. Η διεύθυνση IP που καταγράφεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να αποκλειστεί η πρόσβαση του χρήστη στην πλατφόρμα, εάν και εφόσον χρειαστεί.

 

Περαιτέρω, ειδικά  για τη λειτουργία του Κομιούνιτι, η Εταιρεία χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τρίτων φορέων, στους οποίες ενδέχεται να διαβιβαστούν τα υπό τους παρόντες όρους αναφερόμενα προσωπικά δεδομένα σας,

 

Συγκεκριμένα για την υλοποίηση του Κομιούνιτι συνεργαζόμαστε με τις κάτωθι εταιρείας

Α) Την εταιρεία Khoros, LLC (εφεξής Τεχνικός Ανάδοχος) η οποία τυγχάνει εκτελών την επεξεργασία για λογαριασμό της Εταιρείας, δηλαδή έχει αναλάβει τη παροχή του συστήματος/πλατφόρμας ακολουθώντας τις οδηγίες μας και εφαρμόζοντας αυστηρές διαδικασίες αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

 

Β) Την εταιρεία ΧCubed Διαφημιστική Εμπορική Συμβουλευτική Τεχνική Κατασκευαστική Ι.Κ.Ε.(εφεξής Διαφημιστική)  η οποία επίσης τυγχάνει εκτελούσα την επεξεργασία για λογαριασμό της WIND Ελλάς έχοντας αναλάβει την παροχή υπηρεσιών moderation ακολουθώντας τις οδηγίες μας και εφαρμόζοντας αυστηρές διαδικασίες αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

 

Όλα τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη διαφυλάσσονται σε Data Server του Τεχνικού Αναδόχου στην Ολλανδία

 

Κάθε χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα με δύο τρόπους: 1. μέσω της σελίδας «Ο λογαριασμός μου» μέσα στο Κομιούνιτι 2. Αποστέλλοντας προσωπικό μήνυμα στον Community Manager της Κοινότητας, ζητώντας να του αποσταλούν τα προσωπικά του στοιχεία.

 

Τέλος, σας ενημερώνουμε, ότι  ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να κάνετε χρήση της δυνατότητάς σας για απενεργοποίηση του λογαριασμού σας, ακολουθώντας την ακόλουθη διαδικασία : Εισέρχεστε στις προσωπικές σας ρυθμίσεις στο Κομιούνιτι, επιλέγετε την καρτέλα Προσωπικό Προφίλ και από τις επιλογές επιλέγετε Κλείσιμο Λογαριασμού. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε με προσωπικό μήνυμα μέσω του Κομιούνιτι σε κάποιον από τους διαχειριστές και να του εκφράσετε την επιθυμία σας για απενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

 

Μετά την απενεργοποίηση του προφίλ σας όλες οι αναρτήσεις σας στην Κοινότητα θα συνεχίζουν να είναι εμφανείς, αλλά αντί για το όνομα χρήστη που είχατε επιλέξει, θα εμφανίζεται η ένδειξη «Ανώνυμος» ενώ θα είναι ανενεργή η προσωπική σας σελίδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφούν και οι αναρτήσεις σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε με προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές του Κομιούνιτι. Επιπλέον, δεν θα λαμβάνετε καμία ενημέρωση σχετική με την δραστηριότητα του Κομιούνιτι στον τηλεφωνικό αριθμό ή/και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας.

Σε περίπτωση επανεγγραφής σας στο Κομιούνιτι δεν θα είναι δυνατή η αντιστοίχιση εκ νέου των παλιών σας αναρτήσεων με το νέο σας προφίλ.

 

 1. Γενικά

 

Α) Οι παρόντες όροι και κάθε τροποποίησή τους διέπονται από το Ελληνικό δίκαιο. Για οποιαδήποτε διαφορά που τυχόν προκύψει αρμόδια είναι αποκλειστικά τα δικαστήρια των Αθηνών.

 

Β) Εάν οποιοσδήποτε από τους παρόντες όρους κριθεί παράνομος, άκυρος ή με άλλον τρόπο μη εφαρμόσιμος λόγω ασυμφωνίας του με την κείμενη νομοθεσία, θα διαχωριστεί και δεν θα επηρεάσει την ισχύ και το κύρος των υπολοίπων όρων οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να  ισχύουν.

 

Γ) Η αδυναμία ή καθυστέρηση της Εταιρείας να ασκήσει ή να εκτελέσει τυχόν

δικαιώματα που περιλαμβάνονται σε αυτούς τους όρους δεν ισοδυναμεί με παραίτησή της από το δικαίωμα εκτέλεσης των εν λόγω δικαιωμάτων.

 

Δ) Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας  και του επισκέπτη/χρήστη των σελίδων και υπηρεσιών του Κομιούνιτι.

 

Ε) Ενίοτε μπορεί να προβάλλουμε διαφημίσεις στο Κομιούνιτι, οι οποίες δεν είναι εξατομικευμένες και δεν χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας, αλλά μας βοηθούν να λειτουργούμε καλύτερα τον ιστότοπό μας.

 

 11. Τροποποίηση των παρόντων όρων χρήσης

 

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους παρόντες όρους χρήσης του Κομιούνιτι, οποιαδήποτε στιγμή, κατά τη διακριτική της ευχέρεια. Η συνέχιση της χρήσης του Κομιούνιτι αποτελεί τη συγκατάθεσή σας σε όλους τους παρόντες όρους. Σε κάθε περίπτωση, καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπόψη αν δεν έχει δημοσιευτεί εγκαίρως και προσηκόντος

 

Τελευταία ενημέρωση 22/02/2019

 

Η ομάδα του Κομιούνιτι