Κανόνες του Κομιούνιτι

ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Το ξέρουμε πως όλοι μας είμαστε καλά παιδιά, ωστόσο το ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ δεν γίνεται να μην έχει και τους δικούς του κανόνες & όρους χρήσης. Οπότε, παρακαλούμε, ρίχνουμε μια προσεκτική ανάγνωση για να ξέρουμε πως πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας, τι επιτρέπεται & τι όχι.

Υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία είμαστε όλοι μας, και υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης είναι οι Μοντερέιτορς, οι οποίοι διατηρούν στη δική τους διακριτική ευχέρεια την αναφορά συμπεριφορών που θεωρούν ακατάλληλες.

Σίγουρα και πρώτα από όλα, δείχνουμε σεβασμό. Ο ένας στον άλλον & όλοι σε όλους. Ακόμα και όταν διαφωνούμε, ξέρουμε πως να το κάνουμε πολιτισμένα. Έτσι δεν είναι;

Είμαστε φιλόξενοι – άλλωστε είμαστε γνωστοί για τη φιλοξενία μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, εδώ δε θα ήμασταν;

Και είμαστε και δεκτικοί! Για κάποιους από εμάς ίσως είναι η πρώτη τους μέρα ή το πρώτο τους ποστάρισμα στο ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ. Οπότε, δεν πέφτουμε να τους φάμε, λέμε ένα ζεστό «Καλώς Όρισες»

Κάθε τόπικ έχει το θέμα του (τόπικ, χελόουEmoji που κλείνει το μάτι και παραμένουμε σε αυτό. Δεν πετάμε άσχετα σχόλια & δεν πλατειάζουμε. Θυμόσαστε; Σχολείο; Έκθεση; «Βγήκες εκτός θέματος»; Ε, μην.

Ρίχνουμε καμιά ματιά να δούμε αν αυτό που ψάχνουμε υπάρχει ήδη ή έχει ήδη απαντηθεί. Ας μην πετάμε κατά ριπάς θέματα κι ερωτήσεις!

Δεν σπαμάρουμε ούτε ΧΟΑΞάρουμε. Ποστάρουμε ενδιαφέρον περιεχόμενο και είμαστε σίγουροι πως είναι αληθινό.

Φυσικά ποστάρουμε αυστηρά και μόνο περιεχόμενο που είναι εγκεκριμένο από τον δημιουργό.

Τσεκάραμε κάτι, οτιδήποτε, προσβλητικό, ακατάλληλο & αντίθετο με τη φύση του ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ; Πατάμε ριπόρτ, αμέσως!

Από τα πρώτα πράγματα που είπαμε: είμαστε στο ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και για να περάσουμε καλά. Δεν προσβάλουμε, δεν παρενοχλούμε, δεν κάνουμε μπούλινγκ, δεν λέμε άσχημες λέξεις, δεν γινόμαστε κακοί και δεν υποβιβάζουμε κανέναν. Γενικά, επ’ ουδενί δεν γινόμαστε επιθετικοί προς άλλα μέλη.  Οπότε: φυλετικά, θρησκευτικά & εθνολογικά ζητήματα, σεξιστικά σχόλια & σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ναρκωτικά, αθέμιτη διαφήμιση, πολιτική, θρησκεία και οποιαδήποτε απειλή ή μορφή βίας δεν χωράει στο ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ. Μένει απέξω.

Λογκάρουμε με έναν μόνο λογαριασμό, όχι με παραπάνω.

Τώρα ΟΚ, αλήθεια, πορνογραφικό περιεχόμενο; Οχι.

Αθέμιτες/ανεπιθύμητες διαφημίσεις; Ε, επίσης όχι.

Δεν γινόμαστε συνεργοί σε παράνομες ενέργειες. Ποιος τρέχει στους δικηγόρους;

Δεν συζητάμε ούτε ποστάρουμε για συγκεκριμένες ή μεμονωμένες διαχειριστικές ενέργειες που πραγματοποιούνται από το ΚΙΟΥ ΣΤΑΦ.

Και φυσικά, ούτε ποστάρουμε ούτε ζητάμε από άλλα μέλη να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα & στοιχεία. Ποια μπορεί να είναι αυτά; Τηλέφωνο, e-mail, στοιχεία & σκρινσοτς από προσωπικές συνομιλίες ή συνομιλίες με μέλη του ΚΙΟΥ ΣΤΑΦ & ό,τι άλλο εσείς θεωρείτε πως δεν θέλετε να μοιραστείτε.

Η συμμετοχή στο ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ είναι ένα προνόμιο που παρέχει η Q και όχι αναφαίρετο δικαίωμα. Συνεπώς, η Q διατηρεί το δικαίωμα αναστολής ενός λογαριασμού οποτεδήποτε συντρέχουν λόγοι αδυναμίας του χρήστη στην συμμόρφωση με τους κανόνες & τους όρους χρήσης αλλά και ανεξάρτητα από αυτό, λόγοι που η Q κρίνει πως δεν συνάδουν με την πολιτική χρήσης του ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ. Η Q διατηρεί το δικαίωμα να εξετάζει & αξιολογεί κάθε περιστατικό ως μεμονωμένο. Αυτό σημαίνει πως περιστατικά της ίδιας φύσης δεν συνεπάγεται ότι θα έχουν τις ίδιες κυρώσεις.