ΘΑΛΑΣΣΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ...

3 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 3
Ανώνυμος
Δεν εφαρμόζεται

Απ: ΘΑΛΑΣΣΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ...

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια σας,  εγώ πιστεύω πάντως ότι λίγο πολύ, πάνω - κάτω όλοι κάτι ξέρουμε αλλά δυστυχώς τα αγνοούμε  η λέμε το γνωστό στην κουλτούρα του Έλληνα  ωχ μωρέ σε μένα θα τύχει...????   Και όμως...   

Highlighted
ΝΤΟΚΤΟΡ

Απ: ΘΑΛΑΣΣΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ...

Να μην υπερεκτιμουμε τις δυνάμεις μας.η θάλασσα δεν συγχωρει.
Highlighted
ΜΟΝΤΕΡΕΙΤΟΡ

Απ: ΘΑΛΑΣΣΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ...

Γειά σου Διονύση. Πολύ ωραίες οι συμβουλές σου, χρήσιμες για όποιον δεν τις ξέρει ή τις αγνοεί!😁

Highlighted
Ανώνυμος
Δεν εφαρμόζεται

ΘΑΛΑΣΣΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ...

Η αγαπημένη ασχολία μικρών και μεγάλων το καλοκαίρι είναι μια: Η θάλασσα. Ατελείωτες ώρες στην παραλία και φυσικά κολύμπι. Τις ώρες που είμαστε στην θάλασσα πρέπει όμως να προσέχουμε αφού οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Για παράδειγμα, υπάρχουν υποθαλάσσια ρεύματα, τα οποία μπορεί να είναι πολύ ισχυρά, σε βαθμό που να μην μπορεί ο κολυμβητής να ξεφύγει από αυτά.

Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό να ακολουθούμε τις παρακάτω βασικές οδηγίες πριν μπούμε στην θάλασσα:

– Μην μπείτε ποτέ στο νερό, αν έχετε πιει αλκοόλ
– Μην βουτήξετε ποτέ από ύψος, αν προηγουμένως δεν έχετε δει με τα ίδια σας τα μάτια τον βυθό στο σημείο που θα πέσετε. Πρέπει να έχει αρκετό βάθος.
– Όταν πάτε σε ένα νέο μέρος για διακοπές, ρωτήστε τους ντόπιους κατοίκους για τυχόν γνωστά υποθαλάσσια ρεύματα στην περιοχή ή για άλλους κινδύνους.
– Πάντα κολυμπάτε κοντά στην ακτή και αρκετά πριν από τις σημαδούρες, οι οποίες σε ορισμένες παραλίες οριοθετούν τον χώρο κολύμβησης των λουόμενων.
– Πάντα να κολυμπάτε παρέα με ένα ακόμα άτομο.
– Όταν ξεκινάτε τις διακοπές σας, το σώμα σας δεν είναι ακόμα έτοιμο για πολύωρο και κοπιαστικό κολύμπι
– Κολυμπήστε μικρές αποστάσεις τις πρώτες μέρες και σταδιακά αυξήστε τις.
– Εάν δεν είστε σε παραλία, αλλά μπαίνετε στο νερό απευθείας από βραχώδη ακτή, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρώτα εντοπίσει το σημείο από το οποίο θα βγείτε από το νερό. Προσοχή: Αν έχει κύματα, μην κάνετε μπάνιο κοντά σε βράχια.
– Πολλοί άνθρωποι δεν αναλογίζονται τον ρόλο που παίζει η θερμοκρασία του νερού. Όταν η θάλασσα είναι πολύ παγωμένη το αίμα συγκεντρώνεται στον κορμό του σώματος για να κρατήσει τα όργανα ζεστά. Έτσι, μετά από λίγο μουδιάζουν τα άκρα και, πρακτικά, δεν μπορείτε να κολυμπήσετε.